Kızılcık Reçeli Nasıl Yapılır?

Kızılcık bol miktarda C vitamini içeren antioksidan bir meyvedir. Hücreleri yeniler ve kemik diş yapısını güçlendirir. Bu çok faydalı meyvenin reçeli nasıl yapılır? Detaylar haberimizde...

03.03.2020-17:50 - (Son Güncelleme: 03.03.2020-17:47) Kızılcık Reçeli Nasıl Yapılır?

KIZILCIK REÇELİ TARİFİ İÇİN MALZEMELER

  • 1 kilogram kızılcık
  • 750 gram toz şeker
  • 1/2 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı taze sıkılmış limon suyu

KIZILCIK REÇELİ TARİFİNİN PÜF NOKTASI

Kaşığın ucuyla mermer bir zemine damlattığınız reçel, dağılmıyor ve top şeklinde kalıyorsa reçel olmuş demektir. Kaynama esnasında tencerenin yüzeyine çıkan köpükleri bir kevgir yardımıyla alın, reçeli büyük boy bir tencerede hazırlayın. Toz şekere bastığınız ayıklanmış kızılcıkları suyunu bırakması için mümkünse bir gece (en az 6 saat) oda sıcaklığında kapağı kapalı bir tencerede bekletin. Kızılcık meyvesi diğer meyveler gibi toz şekerde bekletildiği halde çok fazla su salmadığı için az miktarda su ilavesi yapıyoruz.

KIZILCIK REÇELİ TARİFİNİN PİŞİRME ÖNERİSİ

Taze sıkılmış limon suyu yerine 1-2 adet küçük boyutlarda limon tuzu ekleyebilirsiniz.

KIZILCIK REÇELİ TARİFİ NASIL YAPILIR?

Sap kısımlarını ayıkladığınız kızılcıkları bol suda yıkayıp fazla sularını süzdürdükten sonra derin bir tencereye aktarın. Toz şekerle karıştırıp kapağı kapalı tencerede bekletin (Şekere bastığınız kızılcıkları bir gece kadar bekletmenizde fayda var).

Şekerde bekleyen kızılcıkları az miktarda su ilavesiyle kaynamaya bırakın. Kaynayıp göz göz olmaya başladığında kısık ateşte 45-50 dakika kadar, ara ara kontrol ederek pişirin.

Tencerenin yüzeyine çıkan köpükleri bir kaşık ya da kevgir yardımıyla alın.

Pişirme işleminin sonuna doğru kıvam alan reçele taze sıkılmış limon suyunu katıp ocaktan alın. Önceden kaynatılmış, temiz ve kuru bir kavanoza doldurup kapağını sıkıca kapatın. Ters çevirip soğuması için bekletin.

Oda ısısında soğuyan reçeli, ısı ve ışık geçirmeyen kapalı bir yerde muhafaza edin. Kullanmaya başladıktan sonra arzuya göre buzdolabında muhafaza edip kahvaltılarınızda ve tatlı tariflerinizde kullanın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal