Kız Bebekler İçin Bebek Odası Hazırlanmanın Püf Noktaları

Yeni doğan kız bebekler için oda nasıl hazırlanır? Bebek odası hazırlarken nelere dikkat etmek gerekir? Bebek odası hazırlamanın püf noktalarını sizin için bir arya getirdik…

21.02.2020-11:26 - (Son Güncelleme: 21.02.2020-11:05) Kız Bebekler İçin Bebek Odası Hazırlanmanın Püf Noktaları

Bebek sahibi olmak dünyadaki en güzel duygudur. Bu duyguyla birlikte dünya tamamen onların etrafında dönmeye başlar. Acaba odayı nasıl hazırlamak gerekir? Eşyaları nasıl olmalı? Odadaki ışık nasıl olmalı? Gibi soruları kendi kendinize sormaya başlarsınız. Kız bebekler için bebek odası hazırlamanın püf noktalarını sizin için bir araya getirdik…

AHŞAP PARMAKLIKLI KARYOLA

Hem sağlıklı hem de doğal oluşu nedeniyle ahşap her zaman bebek odası ve karyolası için tercih edilen bir materyaldir. Bebeğiniz için odanın büyüklüğüne göre bir karyola seçtikten sonra dikkat etmeniz gereken bir başka unsurda güvenliktir. Özellikle parmaklıkları bulunan karyola modellerinin parmaklık aralarının genişliği bebeğin başı geçemeyecek şekilde olmalıdır.

BEBEK ODASI TAKIMLARI

Genellikle bebek yatağı, bebek giysi dolabı ve şifonyerden oluşan bebek odası takımları belirli bir temaya göre ilerler. Bu nedenle renk ve temayı hem bebeğinize hem de size huzur verecek şekilde seçmeli ve düzenlemelisiniz.

GİYSİ DOLABI

Kıyafet dolabından çok fazla bir özellik olması beklenmez. Fakat yerden tasarruf etmek için dolap boşluklarını doldurabilir, bebeğinizin odasına bir refakatçi yatağı konumlandırabilirsiniz.

ANNELER İÇİN KOLTUK

Bebek odalarında annenin rahatla oturup bebeği ile ilgilenebileceği bir koltuk bulunması gerekir. Bu noktada koltuğun bel destekli olup konforlu bir oturuş sağlaması gerekir.

AYDINLATMA

Uzmanlar, büyüme hormonu olan melatonin hormonunun karanlıkta daha iyi salgılanmasından dolayı bebeklerin gece tamamen karanlıkta uyuması gerektiğini söylüyor. Bu nedenle bebek odası lambasının çok güçlü olmaması, direkt bebeğin gözüne gelmemesi gibi özellikler aydınlatma tercihinde ön planda tutulmalıdır.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal