Kıymalı Rulo Patates Tarifi

Hemen herkes patatesin lezzeti karşısında mest olmakta. Üstelik bir de patatesi kıyma ile bir araya getirince; yemede yanında yat! Peki, kıymalı rulo patates nasıl yapılır? Kıymalı rulo patates için gerekli malzemeler nelerdir? Tarifin detayları haberimizde…

Kıymalı Rulo Patates Tarifi

Kıymalı Rulo Patates Tarifi

Kıyma ile patatesin eşsiz uyumu tadan herkesi kendine hayran bırakacak. Sizin için hazırlanışı son derece kolay olan kıymalı rulo patates tarifini derledik. İşte kıymalı rulo patates için gerekli olan malzeme listesi ve hazırlanışı…

MALZEMELER

  • 3 adet haşlanmış patates
  • 4 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz kırmızıbiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı un

Kıymalı Harç İçin:

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet soğan
  • 1 adet çarliston biber
  • 200 gram kıyma
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı pul biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2/3 su bardağı su
  • 150 gram mozzarella peyniri

NASIL YAPILIR?

Öncelikle patatesleri haşlayın ve kabuklarını güzelce soyun. Haşlanmış patatesleri iyice ezerek püre haline getirin. Yumurtaları ezdiğiniz patateslerin üzerine ekleyin ve karıştırın. Tüm baharatları ekleyerek spatula yardımıyla karıştırın. Kıvamını kontrol ederek üzerine un ilave edin ve harca yedirin. Fırını 180 dereceye ayarlayarak ısınmasını bekleyin. Pişirme kağıdı serdiğiniz tepsinin içerisine harcınızı ekleyerek 20-25 dakika üstü kızarıncaya dek pişirin.

Kıyma harcı için tavanızı ısıtıp zeytinyağını ekleyin ve bir süre zeytinyağını da ısıtın. Küp küp doğradığınız soğanları çarliston biberi ilave ederek kavurun. Ardından kıymayı ve baharatları da ilave ederek bir süre daha pişirin. Domates salçasını da ekleyerek bir süre daha kavurun. 2/3 bardak suyu tavaya ekleyin ve karıştırarak harcınızı bir süre daha pişirin. Fırından çıkardığınız patatesli harcın üzerine kıymalı harcınızı yayın ve üzerine mozzarella peynirinden bir miktar ekleyin. Patatesi rulo şeklinde sarın ve üzerine kalan mozzarella peynirini de rulo patates üzerine serpin ve 10 dakika daha fırında pişirin. Pişen rulo patatesi tabağa alın ve üzerine maydanoz serperek servis edin. Afiyet olsun…

Yorum Yaz

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

EN ÇOK OKUNANLAR