Bu börek bir de kıymalı olunca tadına doyum olmuyor. Bu kez iç harcını ayrıca pişirmiyoruz. Yufkaların içine sarıyor, fırında pişmeye bırakıyoruz...İşte kıymalı rulo börek tarifi haberimizde...

MALZEMELER

3 adet

yufka

İç harcı için:

300 gram

dana kıyma

1 adet

soğan

1 diş

sarımsak

2 yemek kaşığı

zeytinyağı

1 çay kaşığı

tuz

1 çay kaşığı

karabiber

1 çay kaşığı

pul biber

Üzeri için:

1 adet

yumurta sarısı

Pişirme Önerisi

Pişirirken üzerine çörekotu da serpebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Soğanın kabuklarını soyun ve ince ince doğrayın. Sarımsağın da kabuklarını soyup, ezin.

Derin bir kabın içine kıymayı aktarın. Üzerine doğradığınız soğanları ve sarımsağı ilave edin.

Üzerine zeytinyağını, tuz ve baharatlarını ilave ederek güzelce yoğurun.

Yufkaları tezgahın üzerine serin ve üçgen şeklinde kesin.

İçlerini hazırladığını iç harçla doldurun ve sarın.

Fırın kağıdı serili tepsinin üzerine aktarın.

Böreklerin üzerlerine yumurta sarısı sürün.

180 derecede üzerleri kızarana ve iç harcı pişene kadar yaklaşık 20-25 derece kadar pişirin.Çıkarıp afiyetle tüketin.

 Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın