Kıymalı Puf Börek Nasıl Yapılır? Kıymalı Puf Börek Tarifi

Hızlı ve kıtır kıtır bir börek için sabah sabah uğraşmadan hazırlayabilirsiniz. Üstelik kıyma tadı ile ağırlığından hiçbir şey kaybetmeyecektir.

30.07.2019-09:18 - (Son Güncelleme: 30.07.2019-09:13) Kıymalı Puf Börek  Nasıl Yapılır? Kıymalı Puf Börek Tarifi

Çabucak canınız isteği anda yapabileceğizi kıymalı puf böreği ile çay vakitleriniz güzel geçecek.

MALZEMELER

HAMUR İÇİN

2.5 su bardağı un
1 yumurta
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 Türk kahve fincanı yoğurt
1 paket kabartmatozu
1 tatlı kaşığı sirke
1 çay kaşığı tuz

KIZARTMAK İÇİN

1 su bardağı sıvı yağ

İÇ HARCI İÇİN

1 kuru soğan
200 g kıyma
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı zeytinyağı

HAZIRLANIŞI

Kıymalı harç için küçük bir tencereye kıymayı alın. Yüksek ısılı ocak üstünde suyunu bırakıp tekrardan çekene kadar kavurun. Üstüne tuzu, karabiberi, küp doğranmış soğanları ve zeytinyağını ekleyerek karıştırın. Kıymayı kavurun ve ocaktan kaldırıp soğuması için kenarda dinlendirin.

Unu yoğurma kasesine alın. Ortasını havuz gibi açıp yumurta, zeytinyağı, yoğurt, sirke, tuz ve kabartma tozunu katıp karıştırın. Hamuru pürüzsüz hale gelene dek yoğurun, sonrasında üstü kapalı olarak 20 dakika bekletin. Hamurdan 4 adet beze elde edin. Bezelerin 2 tanesini oklava desteğiyle yufka büyüklüğünde incecik hale getirin. Açarken yapışmaması için üstüne un dökün.
1 yufkayı tezgaha yayın. Üstüne aralıklarla kavrulmuş kıymadan 1 tatlı kaşığı kadar ekleyin. İkinci yufkayı üstüne serin ve geniş bir bardak ağzı ile yuvarlak börekler kesin. Tüm hamuru bu biçimde kesip tepside biriktirin.

Tavaya sıvı yağı akıtıp ısıtın. İçine börekleri koyun. Tavayı hafifçe sallayarak kabarmalarını sağlayın, her iki yönünü de bu biçimde pişirin. Servis tabağına koyup sıcak olarak servis edin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal