Kıyafet Seçiminde Kadınların En Çok Yaptığı Hatalar

Kadınların giyim konusunda yaptığı hataları kısa kısa maddelerle sizlere açıkladık.Detaylar haberimizde...

03.02.2020-15:59 - (Son Güncelleme: 03.02.2020-15:29)

Kadınlar her moda olan aksesuarı takmak, kıyafeti giymek yerine kendi vücut yapılarına göre ya da onlara yakışacak renklere göre giyinmemeliler. Her şey herkese yakışacak diye birşey yok. O yüzden bu yazılanlara kulak verin ve artık en şık siz olun.

Yerine Göre Giyinmemek

Şık bir partiye salaş bir pantolonla, bir sokak festivaline gece kıyafetiyle katılamazsınız. Bu en basit görgü kuralıdır. Eğer rahatlığınızın ön planda olacağı bir aktiviteye katılıyorsanız, kıyafetinizi buna göre seçmeye özen gösterin.Gittiğiniz ortamın ambiyansına göre giyinmek önemlidir.Hem sizi rahat hissettirir hem de size bakan garip gözlerle karşılamazsınız.

Yaşına Göre Giyinmemek

Yaşınıza göre giyinmekte çok önemlidir. Yaşınızdan çok daha büyük veya çok daha küçük gözükmemek için kıyafet kombinlerinizi dikkatli seçin.

Tonları Tutturamamak

Renk uyumu konusunda takıntılı olabilirsiniz ama eğer tonları tutturamayacaksınız, boş verin. Renklerin uyumsuzluğu görsel zevk açısından rahatsız edicidir.

Sadece tayt giymek

Taytlar birkaç sezondur çok moda ama eğer bacaklarına yeterince güvenmiyorsanız, asla taytı tek başına giymeyin. Uzun tunikler ve topuklu çizmelerle çok daha çekici görünebileceğiniz hale getirin.

Vücutla orantısız aksesuar kullanmak

Eğer gereğinden fazla kiloluysanız, küçük bir sırt çantası yerine daha büyük omuz çantalarını tercih etmelisiniz. Böylece fazla kilolarınızı da kamufle edebilirsiniz. Örneğin çok küçük suratlı iseniz çok büyük gözlüklerden kaçının.

Tek bir aksesuarla şık olacağını sanmak

Şıklık bir bütündür ve bunu asla tek bir aksesuarla sağlanamaz. Eğer her tarafınız dökülüyorsa, sadece çok trend bir çanta veya ayakkabı giyerek kendinizi asla kurtaramazsınız.

Abartılı giyim

Eğer kış aylarını karın aylarca erimediği bir yerde geçirmiyorsanız, asla böyle bir bota ihtiyacınız olmayacak. Özellikle de metropollerde! Havanın her daim değiştiği bahar aylarında daha makul kıyafetler giyerek komik görünme ihtimalini sıfırlayabilirsiniz.

Kilolu olduğu halde beyaz pantolon giymek

Dünyanın en riskli kıyafeti beyaz pantolondur. Pantolonunuz önden gayet şık görünebilir ama ya arkadan?

Vücuduna göre giyinmek önemlidir. Bir moda kurbanı olmak istemiyorsanız, kıyafet alışverişi yaparken çok iyi düşünün. Kabinde giydiğiniz parçaların her birini ayrı ayrı inceleyin, vücuduna yakışıp yakışmadığına bakın ve öyle alın.

Düşük Bel Jean Kabusu

Moda giy diyor, markalar onu üretiyor ancak yan yağlarınız ya da göbeğiniz pantolondan fırlıyorsa bu tip pantolonları giymekten kaçının. Bedeninize uygun olmayan her türlü pantolon sizi kötü gösterir.

Kaçık Çorapla Dolaşmak

Kaçık çorapla dolaşmak kadının tüm zarafetini bir anda yok edebiliyor. Bu yüzden yanınızda yedek çorap taşımak hayat kurtaran önemli bir detaydır.

Kalitesiz Kumaşlar Seçmemeye Dikkat Edin

Kıyafeti denediniz çok beğendiniz, üzerinizde çok güzel durdu. Ama satın almak için yeterli değil. Kumaş ve dikiş kalitesi çok önemlidir. Üzerinize seçeceğiniz kıyafet ucuz durmamalı, sizi terletmemeli ya da yıkamada boyası akmamalı. Çeşit çok olsun diye asla kalitesiz ürün almayın. Az ama öz giyinmeye dikkat edin.

Reklam Tabelası Gibi Algılanmayın!

Pahalı ürün aldığınızda, aldığınız marka gözüksün diye yazısının büyük olduğu kıyafeti almayın. Sonuçta siz reklam yüzü değilsiniz. Ve çok abartı bir görüntü oluşabilir. Daha zarif ve normal boyutlarda olanları tercih edin.

Açık Ayakkabı ya da Terlik Bakımsız Ayaklar

Bir kadının asla yapmaması gereken hatalardan biridir. Bakımsız ayaklarda dünyanın en güzel ayakkabısını da alsanız ya da en şık kıyafetini de giyseniz şık olamazsınız. Eğer ayaklarınıza güvenmiyorsanız açık ayakkabı satın almayı çok tercih etmeyin. Manikür ve pedikürünüze önem verin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal