Kivi Reçeli Tarifi

Doğu Karadeniz Bölgesinde çay, fındık gibi temel geçim kaynağı durumuna gelmiş bir tarım ürünü olan kivi ile reçel yapmak da mümkün. Kivi sevenler bu tarife bayılacak! Peki kivi reçeli nasıl yapılır?

Kivi Reçeli Tarifi

Kivi Reçeli Tarifi

Özellikle kivi sevenlerin bayılacağı harika bir tarif olan kivi reçeli oldukça lezzetli. Mayhoş tadının şekerle harmanlanması kivi reçelinde harikalaroluşturuyor. İşte kivi reçeli tarifi...

MALZEMELER
1 Kilo Kivi
1,5 Kilo Şeker
Yarım Limon Suyu

YAPILIŞI

Kivilerin kabuklarını soyarak reçelimizi yapmaya başlıyoruz. Kivileri dilediğiniz gibi doğrayabilirsiniz fakat halka şeklinde doğradığınıza daha güzel bir görünüm elde edersiniz. Üzerine şekeri ilave ederek bir kez karıştırın ve bir gece dinlendirmek üzere kaldırın. Ertesi gün kiviler şekerle iyice bütünleşmiş olacak fakat aynı zamanda sulanacak. Bu sebeple tekrar su eklemenize ihtiyaç yok. Bu şekilde kaynatmaya başlayın ve kıvamını sevdiğiniz yoğunluğa göre ayarlayın. Kıvamını ayarlayınca limonunu ekleyin ve altını kapatın.

Yorum Yaz

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

EN ÇOK OKUNANLAR