Kıtır Poğaça Tarifi

Kahvaltıda ya da çay saatlerinde yemek için kıtır kıtır bir poğaça istiyorsanız, tam size göre bir tarifimiz var. Hem aperitif olarak atıştırabileceğiniz hem de misafirlerinize ikram edebileceğiniz bu nefis poğaçanın tarifini paylaşıyoruz. İşte tarifi...

Kıtır Poğaça Tarifi

Kıtır Poğaça

Kahvaltıda ya da çay saatlerinde yemek için kıtır kıtır bir poğaça istiyorsanız, tam size göre bir tarifimiz var. Hem aperitif olarak atıştırabileceğiniz hem de misafirlerinize ikram edebileceğiniz bu nefis poğaçanın tarifini paylaşıyoruz. İşte tarifi...

KITIR POĞAÇA TARİFİ:

Gerekli malzemeler:

- 1 adet yumurta

- 1 adet yumurta akı

- Yarım su bardağı yoğurt

- 60 gram oda sıcaklığında margarin

- 1 tatlı kaşığı sirke

- 1 paket kabartma tozu

- Yarım su bardağı sıvı yağ

- 4.5 su bardağı un

- 1 çay kaşığı tuz

İçi İçin:

- 1 tutam maydanoz

- 1 su bardağı lor peyniri

Üzeri İçin:

- Yarım çay bardağı susam

- Yarım çay bardağı çörek otu

Yapılışı:

Derin bir yoğurma kabının içerisinde un dışında bütün malzemeleri ekleyerek karıştırın. Daha sonra unu eleyerek yavaş yavaş ekleyin.

Yumuşak kıvamda bir hamur elde etmeye özen gösterin. Kenarda biraz dinlendirirken iç harcı hazırlayabilirsiniz.

Maydanozları ince ince doğrayın ve lor peyniri ile karıştırıp bir kenara bırakın. Hazır hale getirdiğiniz hamurdan minik parçalar alarak elinizle ortasını açıp, iç harcı ekleyin. Hamura hafif elips çekli vererek yağlı kağıt serili tepsiye dizin.

Poğaçaların üzerine yumurtanın sarısını sürüp, susam veya çörek otu serperek 180 derecelik fırında yarım saat kadar pişirin.

Fırından çıkan minik kıtır poğaçaları sıcak sıcak servis edebilirsiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.

Yorum Yaz

Diğer Kadın Haberleri