Kitaplarınızı Muhafaza Ederken Bunlara Dikkat Edin!

Özenle alıp okuduğunuz kitapları senelerce düzgün muhafaza olabilmesi için iyi bir bakıma ihtiyacı vardır. Kitaplar nasıl Muhafaza edilir?

07.12.2019-15:35 - (Son Güncelleme: 07.12.2019-15:25)

 Kitaplar nasıl Muhafaza edilir? Özenle alıp okuduğunuz kitapları senelerce düzgün muhafaza olabilmesi için iyi bir bakıma ihtiyacı vardır. 

KİTAPLAR NASIL MUHAFAZA EDİLMELİ?

Kağıt baskılı kitaplardan hala vazgeçmediyseniz, onlara çok iyi bakmalısınız. Zira nem, güneş ve böcekler kitapların en zorlu düşmanları arasında yer alır. Zaman içinde kapaklarını ve sayfalarını olduğu kadar formlarını da yitirme tehlikesi ile karşı karşıya olan kitaplar, iyi bakılmazlar ise kötü şartlara direnemezler. Yazımızın devamında kitaplarınızı bu etkilerden korumak için işinize yarayacak ipuçlarını sizler için bir araya getirdik.

Kitaplar, olumsuz koşullardan çok çabuk etkilenirler. Nemli ortamlar, güneş ışığı ve böcekler kitaplara en çok zarar veren etkenler arasında yer alır. Kitaplarınızı nemli ve rutubetli ortamlarda tutmanız çok kısa sürede küflenmelerine sebep olur. Kapalı ortamlarda kitapları en çok tehdit eden unsurlardan biri de böceklerin varlığıdır.

Böcekleri önlemek için yapabileceklerinizin en başında düzenli kitaplık temizliği gelir. Ayda bir kez tüm kitaplarınızı indirip rafların tozunu almanız ve eğer ıslak bir bez ile sildiyseniz kitapları yerleştirmeden önce kurumasını beklemeniz gerekir. Kitaplığınızın kuruduğu esnada siz de kitaplarınızın sayfalarını açarak hava almalarını sağlayabilirsiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal