17 Şubat 2019
  • Istanbul
  • Ankara
  • Izmir
İmsak 06:25
Güneş 07:50
Öğle 13:23
İkindi 16:18
Akşam 18:47
Yatsı 20:06
BIST102.715
Dolar5,2814
Euro5,9676
Altın224,32

Kışlık Konserve Hazırlarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kış mevsimi için sonbaharda bazı hazırlıklar yaparız. Pazardan onlarca kilo sebze ve meyve alıp konserve yapmaya başlarız. Sağlık açısından hiçbir risk barındırmayan bu gıdalar, herhangi bir risk oluşturmuyor ancak hazırlarken dikkat etmemiz gereken bazı noktalar var.

Kışlık Konserve Hazırlarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kış mevsimi için sonbaharda bazı hazırlıklar yaparız. Pazardan onlarca kilo sebze ve meyve alıp konserve yapmaya başlarız. Sağlık açısından hiçbir risk barındırmayan bu gıdalar, herhangi bir risk oluşturmuyor ancak hazırlarken dikkat etmemiz gereken bazı noktalar var. İşte detaylar...

Mevsiminde alınan sebze ve meyveleri farklı dönemlerde de tüketebilmek için en çok tercih edilen saklama koşullarından biri konserve yapmaktır. Ancak hijyenik ve doğru bir şekilde hazırlanmayan konserve ürünler tehlike saçıyor. Konserve hazırlıkları yazın ortasında başlayıp sonbahar ortasına kadar sürer. Diyetisyen Rumeysa Çelik, konserve yapımında dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgi verdi.

Dikkat edilmesi gerekenler şöyle sıralanabilir:

- Sebze ve meyvelerin taze olmasına ve küflü olmamasına dikkat edin

- Mutlaka ısıya dayanıklı cam kullanın

- Cam kavanozları kaynatın, kapaklara iyi bakın

- Sebze ve meyveleri 15-20 dakika kaynatın

- Konserveleri açtıktan sonra hemen tüketin

 

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.

Yorum Yaz

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Kadın Haberleri