Kıskançlıkla Başa Çıkmanın Yolları

‘Partnerimi kıskanmıyorum’ diyen herkes bir parça yalan söylüyordur. Çünkü gerçek aşka sahip olan herkes birazda olsa sevdiğini kıskanır. Ancak bunun aşırıya kaçması ilişkilerin bitmesine ve sinirlerin yıpranmasına neden olur. Peki, kıskançlıkla nasıl başa çıkılır? İşte tüm merak edilenler…

08.09.2020-09:43 - (Son Güncelleme: 08.09.2020-09:40) Kıskançlıkla Başa Çıkmanın Yolları

İlişkilerdeki en önemli sorunlardan biri hiç kuşkusuz kıskançlıktır. Erkek veya kadının partnerini kıskanması bazen can sıkıcı bir hal alabiliyor. Ancak çoğu zaman ilişkilerin bitmesine neden olan kıskançlığın üstesinden gelebilirsiniz. Peki, kıskançlıkla nasıl başa çıkılır? Detaylar haberimizin içeriğinde…

KISKANÇLIĞIN SİZİNLE İLGİLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN

İlk olarak şunu bilinmelisiniz ki kıskançlık sizinle, ihanet ise karşı tarafla ilgilidir. Sizin kontrolünüz sadece kendinizle ilgili şeyler üzerinde olabilir. Her şeyi kontrol altında tutamazsınız. Sadakat baskı kurarak elde edilebilecek bir şey değildir. Aldatmak veya ilişkiyi bitirmek isteyen kişi ne yaparsanız yapın bir yolunu bulur. Gerçek sadakatin tek yolu sevgidir.

ANI YAŞAYIN

Bir ilişkiniz varsa partneriniz sizi seçmiş demektir. Bunun geçip geçmeyeceğini sorgulamak gereksiz olacaktır. Biri sizden uzaklaşacaksa buna kıskanç davranarak veya baskı kurarak engel olamazsınız. Aksine böyle bir yaklaşım eşinizin uzaklaşmasına neden olur.

DAVRANIŞINIZIN KÖKÜNÜ ANLAMAYA ÇALIŞIN

Örneğin negatif eleştirel iç sesinizin farkına varmak atacağınız ilk adım olabilir. Davranışların kökünde yatanı anlamak onu kontrol edebilmenize yardımcı olabilir.

GÜVEN ŞART!

İlişkiyi paylaşan taraflar, her ne olursa olsun, paylaştıkları sevgi ve saygının ilişkilerini dışarıdan gelen herhangi bir tehditte karşı ayakta tutabilecek kadar güvenmelidirler. Eğer ilişkinizde kıskançlığın bir sorun olduğunu fark ettiyseniz, kimin kıskanç olduğu önemli değil, bu her iki taraf için de son derece can sıkan bir durum olabilir. Bu sorunu aşmak sabır gösterme, iyi iletişim kurma ve inanışların(düşünce) değişmesi ile gerçek olur. Bu süreçte beraber hareket etmek çok önemlidir.

BAŞINIZA BUYRUK HAREKET EDEMEZSİNİZ

Bir ilişkide başınıza buyruk hareket edemezsiniz. Partnerinizin nasıl hissettiği konusunda bazı sorumluluklarınız var. Kıskançlıkla başa çıkmanın en kötü yolu eşe ‘bu senin sorunun’ veya ‘ben bir şey yapmadım’ demek. Bu ağlayan bir çocuğa annesinin ‘Ağlamayı kes, sana ne oluyor?’ demesine benziyor. Bu sözler asla işe yaramaz. Bunun yerine ‘bunun nedenini anlayabiliyorum’ diyebilirsiniz. Partnerinizin daha rahat hissetmesini ve sakinleşmesini sağlayabilir, onun isteklerinin uygulanabilir olup olmadığına daha sonra karar verebilirsiniz.

BEKLENTİYİ AZALTIN

‘Partnerim asla başkasıyla ilgilenmemeli’, ‘Eşimin ne yaptığını her zaman bilmeliyim’ gibi temel düşünce yapılarının da gözden geçirilmesi gerekir. Bu kesin yargılar kıskançlığa daha yatkın hale gelmenize neden olabilir.

DAVRANIŞLARINIZI TEKRAR DEĞERLENDİRİN!

İlişkinizi güvence altına aldığınızı düşündüğünüz davranışlar (eşinizi sorgulamak, telefonlarını kontrol etmek, sosyal medyasını takip etmek) aslında daha fazla endişelenmenize yol açar. Bu işlevsiz başa çıkma yöntemleri eşinizle olan bağlarınızın zedelenmesine neden olur. Aynı zamanda sizin onun gözündeki imajınızı ve size olan saygısını yok eder.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal