Kişisel Bakımınızda Buna Dikkat Edin!

Kadınların kişisel temizliği dikkat etmeleri gereken en önemli konu genital gölge temizliğidir. Sizin için genital bölgenin temizliğini sağlarken sağlığını da kotuma yöntemlerini bir araya getirdik. Peki, genital bölge temizliği nasıl olmalıdır? Genital bölge sağlığını korumak için ne yapmak gerekir? İşte detay

17.07.2020-16:48 - (Son Güncelleme: 17.07.2020-16:44) Kişisel Bakımınızda Buna Dikkat Edin!

Kadınlar sıklıkla genital bölge rahatsızlıklarından şikayet eder. Bu bölgenizde bir sağlık sorunu ile karşılaşmak istemiyorsanız yapmanız gereken tek şey belli başlı alışkanlıkları değiştirmek. Sizin için genital bölge sağlığını korumanıza yardımcı noktaları bir araya getirdik. İşte detaylar…

YIKARKEN BUNA DİKKAT!

Bir uzman aksini söyleyene kadar genital bölge temizliğini yaparken iç kısmını yıkmayın! Tuvalet temizliğinde her zaman önden arkaya doğru temizlemeye dikkat edin. Aksi taktirde bakteriler vajina bölgesine bulaşarak ciddi hastalıklara neden olabilir.

İÇ ÇAMAŞIR SEÇİMİNE DİKKAT!

Genital bölgenizle direkt olarak temas eden iç çamaşırlarını seçerken özellikle pamuklu olmasına dikkat edin. Çünkü pamuklu ve ince çamaşırlar genital bölgenizin hava almasını sağlar. Bu nedenle nemli bir bölgenin enfeksiyon kapmaması için iç çamaşırı kullanımlarınıza özen gösterin.

TAMPON KULLANIYORSANIZ DİKKAT!

Regl dönemlerinde tampon kullanıyorsanız sık sık değiştirmeyi ihmal etmeyin! Çünkü tamponun uzun süre genital bölgenizde kalması enfeksiyon oluşumuna yol açmaktadır. Bu nedenle gün içerisinde tampon kullanımlarınızda sık sık değiştirin!

RUTİN KONTROLLERİNİZİ İHMAL ETMEYİN!

Doktor kontrollerinizi kesinlikle ihmal etmeyin. Her ne kadar kendinizde bir sorun görmeseniz de ilerleyen dönemlerde oluşabilecek risklere karşı korunmak için jinekolog muayeneyi ihmal etmeyin!

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal