Kişisel Bakım ile Öz Güveninizi Geliştirin

Kişisel bakım insanın kendisine olan güveni ile ilgilidir.

16.01.2019-16:34 - (Son Güncelleme: 16.01.2019-16:30) Kişisel Bakım ile Öz Güveninizi Geliştirin

Kişisel bakım insanın kendisine olan güveni ile ilgilidir. Peki kişisel bakımımızı ilerletmek ve kendimizi daha iyi hissetmek için neler yapabiliriz?

DÜRÜST OLUN: Kendinize karşı dürüst olmak her zaman iyi sonuçlar almanızı sağlayacaktır. Hoşunuza gitmeyecek bir durum olsa bile zaman ilerledikçe dürüstlüğün size neler kazandıracağının farkına varacaksınız.

EGZERSİZ YAPIN: Kahvaltıdan sonra sabah yürüyüşü için dışarı çıkmayı deneyin. Zindelik ve sindirim için birçok avantaja sahip olmanın yanı sıra, ruh sağlığınızı da olumsu yönde etkiler. Mümkünse, yeşil ve doğayla dolu bir yerde yürüyün.

GÖRÜNÜŞÜNÜZLE İLGİLENİN: Buna yetecek paranız yoksa bile bunlardan bazılarını evde yapabilir veya daha ucuz alternatifler bulabilirsiniz. Eğer maddi durumunuz el veriyorsa dışarı çıkın ve alışveriş yapın, yemek yiyin, bir film izleyin veya yeni bir müzik dinleyin. İnsanlar yaşamlarında sanat ve kültür ihtiyacı duyarlar. Sağlık probleminiz yoksa dans edin ya da parti düzenleyin.

OLUMLU DÜŞÜNÜN: Kendine olan güveninin yükseltmek için kendinle sesli bir şekilde konuş. Örneğin:
• Mutlu ve başarılı olmayı hak ediyorum çünkü bu dünyada en önemlisiyim.
• Kendimi değiştirme gücüm var.
• Başkalarını affetme gücüm var.
• Geçmişim için kendimi affediyorum.
• Kendi seçimlerimi ve kararlarımı kendim verebilirim.
• Ben çok özel ve değerli bir insanım.

Ne istediğine dikkat et, yalnız otur ya da iç sesini dinle, vücudunun, zihnin ve kalbin ne istediğine odaklan. Yeni bir şeyler öğren ve kendini geliştir.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal