Kışın Bebek Cildi Nasıl Korunmalı?

Çok hassas bir yapıya sahip olan bebek cildi, kış aylarında hastalıklara daha açık hale gelir. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Hakan Onur, kış aylarında bebeklerin cilt sağlığı için dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.

26.02.2019-17:21 - (Son Güncelleme: 26.02.2019-17:14) Kışın Bebek Cildi Nasıl Korunmalı?

Çok hassas bir yapıya sahip olan bebek cildi, kış aylarında hastalıklara daha açık hale gelir. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Hakan Onur, kış aylarında bebeklerin cilt sağlığı için dikkat edilmesi gerekenleri anlattı. İşte detaylar...

4 Yaşına Kadar Dikkat!

Yeni doğmuş bebeklerin cildinde bulunan elastin lifler, doğumdan sonra gelişmeye başlar ve ortalama 4 yaşında bir erişkinin cilt yapısına ulaşır. Bu nedenle daha hassas ve ince olan cilt yapıları sebebiyle özellikle ilk 4 yıl bebeklerin cilt yapısına daha da dikkat edilmelidir. Özellikle kış aylarında bebeklerin cildi soğuk havaya maruz kalarak çatlaklara ve pullanmalara yol açabilir.

Uzmandan Destek Alınmalı

Soğuk hava sebebiyle terlemeyen bebek cildi kurumaya başlar. Bu duruma alerjik bebekler daha sık maruz kalır. Anneler bu durumu yakından takip etmeli ve gerektiğinde, uzmanından destek almalıdır. Bebeklerin cilt sağlığı için ise bazı önlemler alınabilir.

Haftada Bir Yıkayın

Bebeklere, haftada bir kez banyo yaptırmak yeterli olacaktır. Özellikle saç derisi 1 kereden fazla yıkanmamalıdır. Çünkü bebeklerin saç derisi yetişkinlerdeki gibi kısa sürede yağlanmaz ve kirlenmez.

15 Dakikadan Fazla Banyo Yaptırmayın

Özellikle kış aylarında bebeklere banyo yaptırırken 15 dakikadan fazla banyoda kalmamalarına dikkat edin. Çünkü soğuk hava bebeğin cildini kurutucu bir etkiye sahiptir ve sık yıkamak özellikle de banyo süresini uzun tutmak, cildinin daha da kurumasına yol açabilir.

Her Gün Yıkanıyorsa Sabun veya Şampuan Kullanmayın

Bebeğin uyku düzen için, her gün veya iki günde bir banyo yaptırılması gerekiyorsa, şampuan veya sabun kullanılmamalıdır. Bebek, ılık suyla yıkanıp hemen hızlıca kurulanmalıdır. Bu durumda banyodan sonra losyonlardan yararlanılabilir.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal