Kısa Saç Modelleri

Uzun saçlara sahip olmanın modası yerini zaman zaman kısa saçlara bırakıyor ve ikisi arasındaki rekabet büyümeye devam ediyor. İşte, kısa saç modelleri...

14.07.2020-13:38 - (Son Güncelleme: 14.07.2020-13:37) Kısa Saç Modelleri

Kısa saç mı daha modern görünüyor uzun saç mı? Yeni sezonun saç trendleri arasında kısa saçlar ön plana çıkıyor. Peki kısa saç modelleri nasıl seçilmeli? Hangi yüze hangi saç kesimi daha çok yakışır? Tüm detaylar haberimizde…

Kısa Saç Modelleri Hangi Yüzlere Yakışır?

Saç modelleri yüz şeklini ön plana çıkaran ve kadınlar için en önemli seçimlerden biridir. Kısa saç ya da uzun saç seçimi yaparken kesiminin nasıl olacağına karar vermeniz gerekiyor. Kısa saç tüm yüzlere yakışır. Ancak doğru kesimin belirlenmesi ve saç bakımın düzenli yapılması oldukça önemli.
Yuvarlak yüzler için ensede biten bob saç kesimi oldukça hoş bir görünüm elde etmelerini sağlayacaktır. Bob saç modelleri de sadece ensede biten modellerle sınırlı kalmıyor. Bu boya karar verdikten sonra saç tellerinize uygun kesimler istemelisiniz.

Kemikli yüz hatlarına sahipseniz ensede biten saç modelleri yüzünüzü keseceği için omuzda biten modelleri seçmelisiniz. Aynı çizgide biten küt modeller yüzünüze oldukça yakışacaktır. Aynı zamanda bu model hem ince telli hem de kalın telli saçlara yakışacağı için saçlarınız olduğundan daha canlı görünecektir.

Kısa Saç Modellerinde Doğru Renk Nedir?

Saç modellerine karar vermek kadar saç rengine karar vermek de zordur. Kısa saç modelleri yüzünüze ne kadar yakışsa da doğru renkleri tercih etmiyorsanız kullandığınız model sönük kalabilir. Öncelikle saç telleriniz ince ve saçlarınız hacimli görünmüyorsa kısa saç daha sönük görünmesine sebep olabilir. Katlı ve eğimli saçları tercih ederek bu sorunun önüne geçseniz de saç renginin canlı olması gerekiyor.

Kısa saç modellerinin trendleri arasında platin sarı, açık küllü kumral renkler ön plana çıkmıştı. Ancak yeni sezonun renkleri arasında doğal renkler kullanıldığı için saçlarınızı bu boyalarla yıpratmanıza gerek kalmıyor. Kahve tonları ve bakır kızılı gibi tonlarla harika bir görünüm elde edebilirsiniz.

Eğimli Kısa Saç Modelini Kullanmak Zor mu?

Kısa saç kullanmak istiyorsanız saçınızı olduğu gibi sergilemeniz ve kolay işlemlerle yapılmayacağını bilmeniz gerekiyor. Eğimli saç modelleri genellikle arkası kısa önlere doğru uzun gelen saçlardır. Eğer bu modeli tercih ettiyseniz saçınızı doğal bırakmanız istediğiniz görünümü elde etmenizi sağlamayacaktır. Fotoğraflarda göründüğü gibi durmayan bu saçlarda kabarma ve dalgalanma olduğu zaman estetiğini kaybediyor. Bu yüzden düzenli fön istiyor veya düzleştirici kullanmak zorunda kalıyorsunuz.

Kısa Saç Modellerine Topuz Yapılır mı?

Kısa saç modelleri oldukça fazla olduğu için her saça uygun topuz yapılır demek zordur. Ancak ensede biten saçlarınız varsa uzun saçlara göre daha modern topuzlar yapılacağını söyleyebiliriz. Ense topuzu veya vintage topuz modelleri bu saçlarla harika bir görünüm kazanıyor. Küt saçlar için de maşa kullanılarak yapılan birçok dağınık toğuz modeli vardır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal