17 Şubat 2019
  • Istanbul
  • Ankara -1°
  • Izmir
İmsak 06:25
Güneş 07:50
Öğle 13:23
İkindi 16:18
Akşam 18:47
Yatsı 20:06
BIST102.715
Dolar5,2814
Euro5,9676
Altın224,32

Kış Sofralarının Vazgeçilmez Tarifi Portakallı Kereviz!

Kış aylarının en sağlıklı sebzelerinden biri olan kereviz ile portakallı nefis bir yemek tarifini sizler için hazırladık.

Kış Sofralarının Vazgeçilmez Tarifi Portakallı Kereviz!

Zeytinyağlı yemek tarifi olduğu için portakallı kereviz, üç gün boyunca tazeliğini koruyacaktır. Özellikle çalışan bir kadınsanız hafta sonu portakallı kereviz yaparsanız, hafta içi işten eve döndüğünüzde yemek yapma zahmetinden kurtulabilirsiniz.

MALZEMELER

• 1 adet kuru soğan
• 3 adet havuç
• 1 adet patates
• 1 adet ayva
• 2 adet büyük boy kereviz
• 1 adet küp şeker
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 1 çay bardağı zeytinyağı
• 2 su bardağı portakal suyu
• 1 çay bardağı oda sıcaklığında su

HAZIRLANIŞI

1. Kereviz, ayva, kuru soğan, patates ve havucun kabuklarını soyup kesin.
2. Yayvan bir tencereye zeytinyağını alıp kestiğiniz havuç ve soğanı ekleyip kavurun.
3. Rengi hafif pembeleşince kereviz, patates ve ayvayı ekleyip kavurmaya devam edin.
4. Tuz, şeker, portakal suyu ve oda sıcaklığında suyu tencereye alıp karıştırın.
5. Kaynayana kadar orta dereceli ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte kerevizler yumuşayana kadar pişirin.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.

Yorum Yaz

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Kadın Haberleri