Kış Aylarında Makyaj Yapmanın Püf Noktaları!

Kış aylarıyla beraber başlayan soğuk havalar cildi de kötü bir şekilde etkiler. Özellikle makyajsız yapamayanlar için, yağmur, rüzgar gibi hava şartları gününüzü kötü geçirmenize neden olabilir. İşte kış aylarında gününüzü kurtaracak pratik bilgiler.

17.02.2018-13:25 - (Son Güncelleme: 17.02.2018-13:16) Kış Aylarında Makyaj Yapmanın Püf Noktaları!

Kış aylarıyla beraber başlayan soğuk havalar cildi de kötü bir şekilde etkiler. Özellikle makyajsız yapamayanlar için, yağmur, rüzgar gibi hava şartları gününüzü kötü geçirmenize neden olabilir. Soğuk havalarda makyaj yapmanın püf noktalarını keşfederek bu duruma son verebilirsiniz.

SOĞUKTAN SULANAN GÖZLER

Soğuk havada sulanan gözler, göz makyajınızı etkiler. Rimeliniz akar ve göz makyajınız dağılır. Böyle bir durumla karşılaşmamak için suya dayanıklı makyaj malzemeleri kullanmalısınız. Ayrıca, çantanızda bulunduracağınız makyaj temizleme mendilleri işinizi görecektir.

KIZARAN BURUN VE YANAKLAR

Kışın soğuk havalar, ciltte kızarıklık oluşmasına neden olur, soluk ve kötü bir görünüm oluşturur. Kızaran burun kenarları için kapatıcıyı, soluk teniniz için de bronzlaştırıcıyı çantanızdan ayırmayın. Soğuğun etkisiyle kızarmış yanaklara allık uygularken aşırıya gitmeyin. Aksi durumda, kıpkırmızı bir surata ve komik bir görünüme yol açabilirsiniz.

SOĞUKTAN KURUYAN CİLTLER

Cildi nemlendirmek, sağlıklı ve canlı bir görünüm için oldukça önemli bir noktadır. Genellikle soğuk günlerde, makyaja başlamadan önce cildinizi mutlaka nemlendirmeye özen gösterin. Gün içinde soğuktan kuruyan ciltler için, sprey şeklindeki nemlendiriciler iyi bir seçenek olacaktır.

SOĞUKTAN ÇATLAYAN DUDAKLAR

Dudaklar, soğuktan çok çabuk etkilenir. Soğuktan kuruyan dudaklar çatlar. Kötü bir görünüme sebebiyet verir ve acı çektirir. Bu sebeple devamlı nemlendirmeye özen gösteriniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal