Kış Aylarında Bunları Yaparsanız Yaşlanırsınız

Kış aylarında cilt kurumaya ve yıpranmaya müsaittir. Bu durum ise cildi daha hızlı yaşlanmaya iter. Peki, ne yaparsak korunuruz?

03.11.2019-14:19 - (Son Güncelleme: 03.11.2019-14:17)

Cildi yıpratan etmenler arasında kuru ve soğuk hava da yer alır. Yıpranan cilt ise korunmaz ve önlem alınmazsa yaşlanmaya mahkumdur.

KIŞ AYLARINDA BUNLARI YAPARSANIZ YAŞLANIRSINIZ

Kış aylarının en fark edilebilir niteliklerinden olan soğuk ve kuru hava, cilt için iyi değildir. Sert ve kuru hava, cildin dengesini mahvederek kızarıklığa ve hassasiyete sebep olabilir. Bu duyarlılık, kış aylarında kötüleşen ve vakit geçtikçe erken yaşlanmaya sebep olabilen rosacea (gül hastalığı) gibi hassas cilt şartlarını da birlikte getirebilir. Güneş kremi, soğuk veya karlı günlerde dahi etkendir. Kış aylarında güneş ışınlarının yoğunluğu düşse de, güneş kremleri cildi öteki etmenlerden korumayı sürdürür. Yaz aylarındaki nem ve sıcaklara rağmen cildinizi muhafaza etmek için kullandığınız cilt bakım malzemeleri, kış aylarında uygulamak cildiniz için koruma sağlamaz. O sebeple, kış aylarının kuru ve sert soğuğuna karşı cildinizi muhafaza edecek malzemeler kullanmalısınız. 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal