Kırmızı Göz Makyajı İçin Öneriler

Makyaj araçlarınızı toplayın. Doğru makyaj ve makyaj uygulama araçlarına sahip olduğunuz sürece kırmızı göz farı görünümü oluşturmak kolaydır.

22.06.2020-12:35 - (Son Güncelleme: 22.06.2020-12:34) Kırmızı Göz Makyajı İçin Öneriler

Kırmızı Göz Makyajı Yapımı

Kırmızı göz farı görünümü oluşturmak için ihtiyacınız olacak ürünler:

  • Nude, beyaz, şeftali pembe, açık kahverengi ve koyu kırmızı göz farı
  • Şampanya renkli fosforlu kalem veya göz kalemi
  • Siyah göz kalemi, Bordo göz kalemi, Vurgulayıcı veya astar fırçası, Büyük kabarık göz makyaj fırçası, keskin fırça

Göz kapaklarınıza biraz Nude tonlarında soluk göz farı uygulayın. Göz farını kaş çizginizden kirpiklerinize kadar tüm göz kapağına uygulamanız gerekir.

 Bu renk, daha iyi bir renk dağılımı ve daha karmaşık bir gölge ile sonuçlanacak olan kırmızı göz farı görünümü için temel olarak hazırlanacak.

Başlamadan önce göz kapaklarınıza biraz astar veya fondöten uygulamak isteyebilirsiniz, ancak bu isteğe bağlıdır. Astar veya fondöten, göz farının daha uzun süre dayanmasını sağlar.

Vurguları ekleyin. Kaşlarınızın hemen altındaki alanlara (kaş kemiği boyunca) ve gözlerinizin iç köşelerine beyaz göz farı uygulamak için vurgulama fırçanızı kullanın. Bu alanlara başka renkler uygulamanız gerekmez.

İlk renk katmanınızı uygulayın. Göz kapaklarınızda “Şeftali ve Krem” rengini kullanın. Bu renk, üzerine uygulayacağınız koyu kırmızı gölge ve geçişe yardımcı olacaktır.

Büyük kabarık göz makyajı fırçanızla üst ve alt göz kapaklarınıza “Şeftali ve Krem” göz farı uygulayın. Uygularken kirpik çizginize yakın renk tutun.

Nude Katmanıyla Rengi Derinleştirin

 Göz kapaklarınıza başka bir renk katmanı eklemek için bir dağıtma fırçası kullanın, ancak gözlerinizin merkezine ve gözlerinizin altındaki alana odaklanın.

Kırmızı göz farı eklemeye başlayın. Paletinizden koyu kırmızı göz farı rengini kullanın. Öncelikle göz farını göz kapaklarınızın altındaki bölgelere uygulayın ve ardından kırmızı rengi üst göz kapaklarınıza uygulayın. 

Rengi üst göz kapaklarınıza uygularken köşelerden kenarındaki alanlardan uzak durun.

Nude katmanına geri dönün. Koyu kırmızı göz farı kenarlarını karıştırmak için bu rengi kullanın. Bu, kırmızı renkten cildinizin rengine geçişi yumuşatmaya yardımcı olacaktır. Aksi takdirde, kırmızı göz farı ile çıplak teniniz arasındaki keskin kontrast size hastalıklı bir görünüm verebilir. 

İsterseniz, paletinizden “Afrodit” yani kahverengi gibi daha koyu bir renk veya kırmızı göz farı kenarlarını karıştırmak için benzer bir koyu kahverengi göz farı da kullanabilirsiniz.

Kırmızı Farınızı Fosforlu Kalem veya Astar Üzerine Daldırın

Vurgulayıcıyı veya astarı yalnızca göz üzerindeki alanlara uygulayın. Bu alanda zaten göz farı olmamalıdır, ancak şampanya rengi vurgulayıcı veya astarı uygulamak bu alanı daha da geliştirmeye yardımcı olacaktır. 

Şampanya renk vurgulayıcısını veya astarını alt göz kapağınızın iç bölgesi olan hattınıza da uygulayabilirsiniz. Göz içi hatlarınıza dokunmadan önce astar ucunu sildiğinizden emin olun. Ayrıca, göz içi hattınızı kurutmak için önce temiz bir pamuklu çubukla silmek isteyebilirsiniz. 

Son olarak maskaranızı kullanıp kirpiklerinizi belirginleştirip makyajınızı tamamlayabilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal