Kirli Fırınınız Tertemiz Yapacak Yöntemler

Fırınlar belki aylarca temizlenmez ve yağ lekeleri üzerinde birikir ve daha zor bir hale gelirler. Bu nedenle temizlemek için yöntemlere ihtiyaç duyarız.

16.09.2019-12:15 - (Son Güncelleme: 16.09.2019-12:13)

Fırınları temizlemek için kimyasallara ihtiyaç duymadan evdeki doğal malzemelerden yararlanabilirsiniz.

KİRLİ FIRININIZI TERTEMİZ YAPACAK YÖNTEMLER

Bir kase içine kaynar su ve azıcık bulaşık deterjanı yerleştirin ve fırının içine koyun. Kaynar suyun buharı fırın içindeki yağ ve kirleri yumuşak hale getirdikten sonra bir bezle fırını silin.
Karbonata azıcık bulaşık deterjanı yerleştirin ve karışımı bir bezle fırın içindeki lekelerin üstüne sürün. Bir bardak beyaz sirke ile bir bardak suyu karıştırın ve sprey şişesine alın. Karışımı karbonatın üstüne sıkın. 10 dakika dinlendirin ve bir bezle silin. Ayrıca, karbonat ve sirkeyi karıştırıp yoğun bir macun yapın ve macunu fırın içerisindeki lekelere sürebilirsiniz. Bir gece dinlendirin, sabah silerek temizleyin.

Bir kap içine amonyak alın ve fırının içine koyun, bir gece fırında dinlendirin. Sabah temizleyerek fırını temizleyin. Bir sprey şişesine elma sirkesi ve portakal kabuğu ekleyerek 4 gün süresince bekletin. Kirli fırının içine karbonat atın ve hazırladığınız karışımı da üstüne sıkın. Ortalama 30 dakika dinlendirdikten sonra silerek temizleyin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal