Kırlangıç Çorbası Nasıl Yapılır? Kırlangıç Çorbası Tarifi

'Denizden babam çıksa yerim' diyenlerdenseniz bu çorba tam size göre! Sizin için kırlangıç çorbası tarifini derledik. Peki, kırlangıç çorbası nasıl yapılır? Kırlangıç çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Kırlangıç çorbası tarifi...

Kırlangıç Çorbası Nasıl Yapılır? Kırlangıç Çorbası Tarifi

Kırlangıç Çorbası Nasıl Yapılır? Kırlangıç Çorbası Tarifi

İçeriğinde bulunan protein ve omega-3 sayesinde oldukça faydalı olan kırlangıç balığı, felç riskini azaltmasıyla biliniyor. Bunun yanı sıra hücre yenilenmesine de destek olan kırlangıç balığı ile hazırlanan kırlangıç çorbasını sizin için derledik. İşte kırlangıç çorbası için gerekli malzeme listesi ve yapılışı...

MALZEMELER

  • 4 adet kırlangıç balığı (temizlenmiş)
  • 1 adet büyük boy patates
  • 1 adet büyük boy havuç
  • 2 adet defne yaprağı
  • 1 adet soğan
  • 1 adet limon kabuğu
  • 3-4 adet tane karabiber
  • 1/3 çay bardağı zeytinyağı
  • 1/2 adet maydanoz
  • 1 çay kaşığı tuz

Terbiyesi için:

  • 1 adet limonun suyu
  • 1 adet yumurta sarısı

NASIL YAPILIR?

Temizlediğiniz balıkları tencereye alın ve üzerine oda sıcaklığında 1 litre su ekleyin. İrice doğranmış olan limon kabuklarını, tane karabiberi ve defne yaprağını da üzerine ekleyin. Bu şekilde orta ateşte kaynamaya bırakın. Kaynadıktan 2-3 dakika sonra balıkları, limon kabuklarını ve karabiberi çıkartın. Bu nokta balıkların tam pişmemiş olması çok önemli. Tencerenin içerisinde kalan defne yaprakların bırakın. Daha sonra küp küp doğradığınız soğan, patates ve havuçları ilave edin. Üzerine zeytinyağını da ekleyin ve sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Bu esnada balıkları kılçık kalmayacak şekilde temizleyin. Parçalara ayrılan balığı kaynayan suyun içerisine ekleyin. Tuzunu ekledikten sonra ortalama 5-10 dakika kaynatın. Başka bir kabın içerisinde yumurta sarısı ve limon suyunu çırpın. Kaynayan suyun içerisinden bir kepçe alarak yumurtalı karışıma ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Daha sonra hazırladığınız terbiyeyi balıklı suyun içerisine yavaş yavaş ekleyin. 2-3 dakika kaynadıktan sonra ocaktan alın ve içerisinden defne yapraklarını çıkartın. Çorbanın üzerine son olarak ince ince doğradığınız maydanoz ve karabiber ekleyin. İşte bu kadar, çorbanız hazır! Afiyet olsun...

Yorum Yaz

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

EN ÇOK OKUNANLAR