Kırışıklık Kapatan Makyaj Nasıl Yapılır?

Kırışıklık kapatan makyaj nasıl yapılır sorusu pek çok kadın tarafından merak edilmektedir. Yaş aldıkça cilt üzerinde kırışıklıklar ve sarkmalar meydana gelebilir. Eğer siz de günü kurtarmak için kırışıklıklarınızı kapatacak bir makyaj uygulamak istiyorsanız, işte bilmeniz gereken tüm detaylar…

22.06.2020-11:50 - (Son Güncelleme: 22.06.2020-11:46) Kırışıklık Kapatan Makyaj Nasıl Yapılır?

Özellikle dudak çevresi ve alın bölgesinde yer alan kırışıklar, kadınları en fazla rahatsız eden yerler olmaktadır. Çoğunlukla estetik operasyonlar ile müdahale edilen kırışıklıklar, makyaj ile geçici olarak da giderilebilir. 

Kendi Renk Tonunuzu Bulmalısınız

Kırışıklıkları gidermek için uygulayacağınız makyaj için önceliğinizi muhakkak fondöten renginizi doğru seçmeye vermelisiniz. Bilmelisiniz ki koyu renk tonlarındaki fondötenler, cildi olduğundan daha yaşlı göstermektedir. Bronzlaştırıcı pudralar ve kahve tonlarındaki allıklar, yüz bölgesinde yer alan çukurları daha derin gösterir. Bu durum nedeniyle koyu tenleri yanakta kullanmamalısınız. Sarı içerene bej tonlarından kesinlikle uzak durmalı ve tercihinizi pembeye yatkın fondötenlerden yana kullanmalısınız.

Kırışıklıkları Doldurun

Piyasada çok fazla miktarda kırışıklıkları dolduran ve cildi toparlayan fondöten türü bulunmaktadır. Bu fondötenleri uyguladığınız takdirde, cilt yüzeyinde yer alan kırışıklıkları doldurarak, gergin bir görünüm elde edebilirsiniz. Özellikle ağız kenarı ve göz kenarı bölgeleri için uygulanan ürünlerinde üretimi yapılmıştır. Bu ürünlerden cilt tonunuza uygun olanlardan temin ederek, cildinizi daha yeni ve gergin bir hale getirebilirsiniz.

Göz Altlarına Özen Gösterin

Kırışıklık kapatan makyaj nasıl yapılır sorusuna bir cevapta göz altı kırışıklıkları ve sarkmalarına karşı geliyor. Bilindiği üzere yüz üzerinde yaşlılık belirtilerini gösteren ilk yerler arasında göz altları yer alıyor. Yaşı ilk ele veren yerlerden olan bu bölge için ince yapılı ve çok da yağlı olmayan bir kapatıcı kullanılabilir. Kapatıcı uyguladıktan sonra çok hafif bir toz pudrayı bölgeye uygulayın. Pudrayı kesinlikle kararında kullanmalısınız. Fazla sürerseniz kırışıklar belirginleşir. Eğer az sürerseniz de kırışıklıklar birkaç saate dolarak yine kendisini belli eder. Kırık bej ve fildişi tonlarında yer alan göz altı kapatıcılarını kullanmaya özen gösterin. Kesinlikle beyaz renk bir kapatıcı kullanmamalısınız. Beyaz renk sürerseniz, göz altı morlukları daha belirgin bir hal alacaktır.

Dudak Çevresine Dikkat Edin

Dudak çevresi de ilk kırışan bölgeler arasında yer alıyor. Dudak çevresini koyu bir dudak kalemi ile çizmek inanılmaz yaşlı gösterir. Yağlı, yumuşak ve sıvı yapılı rujları seçerek dudaklarınızı daha genç ve dolgun gösterebilirsiniz. Rujunuzu pudralı seçebilirsiniz. Doğal durmasına özen göstermelisiniz.

Kaş Farlarını Uygun Renkte Seçin

Kırışıklık kapatan makyaj nasıl yapılır sorusunun bir diğer muhatabı ise kaşların yapısı olmaktadır. Yaş aldıkça kaşlarda azalma meydana gelebilir. Bu durumlarda koyu renkli bir kalemle kaş çizmek en büyük hata olacaktır ve aşırı yaşlı gösterecektir. Bu duruma düşmemek adına saç renginize uygun bir kaş farı ile yalnızca seyrek bölgeleri hafif hafif doldurabilirsiniz. Aşırı kullanıma kaçmamaya özen göstermelisiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal