Kırık Anahtarı Anahtar Deliğinden Çıkarma Yöntemleri

Anahtar çevrilirken kırılıp anahtar deliğinin içinde sıkışabilir bu durumda çilingiri aramadan kendi kendinize bu sorunu çözebilirsiniz.

14.10.2019-11:34 - (Son Güncelleme: 14.10.2019-11:31)

Kırık anahtarı çıkarmak zorunda olduğumuzda hemen aklımıza çilingir gelse de eğer elinizin altında birkaç malzeme varsa kendiniz de çıkarabilirsiniz.

KIRIK ANAHTARI ANAHTAR DELİĞİNDEN ÇIKARMA YÖNTEMLERİ

Kilidi yağlamak için biraz yağ veya WD-40 tercih edebilirsiniz. WD-40 en iyi tercihtir çünkü uzun, ince ağızlığını mümkün olduğunca anahtarın yakınına püskürtmek için uygulayabilirsiniz. Yağı çokça kullanmaktan çekinmeyin. Daha sonra, kırık anahtarı çıkarmak için bir çift kerpeten tercih edebilirsiniz. Kırık anahtarı kilidin içinden çıkarmak için kuvvetli bir mıknatıs seçebilirsiniz. Tabii ki, herkes kuvvetli bir mıknatısa sahip değildir ve anahtar mıknatısın işe yaraması için çok sıkışmış olabilir. Üstelik bir çift cımbız veya düzleştirilmiş bir kağıt klipsi de tercih edebilirsiniz. Bütün bunlar işe yaramazsa, anahtarın elinizde kalan yarısına biraz tutkal uygulayın ve daha sonra kilidin içine sıkışmış anahtar parçasına dek itin. Tutkal kuruduktan sonra anahtarı tümüyle çekebilirsiniz. Anahtarınız kırıldığında kapınız açık durumdaysa ise, yedek anahtarı kilidin iç bölümünden sokarak kırık anahtarı dışarı itebilirsiniz. Kapınızın açık olması ve yedek anahtar olması halinde en kolay yol budur.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal