Kiraz sapı çayı nasıl demlenir, kiraz sapı çayı neye iyi gelir?

Severek tükettiğiniz kirazın saplarının da sağlığınız için faydalı olduğunu biliyor musunuz? Kiraz sapı çayı faydaları, kiraz sapı çayı nasıl yapılır? Kiraz sapı çayı ne işe yarar? Sorularını sizin için araştırdık.

15.06.2019-16:09 - (Son Güncelleme: 10.04.2023-17:21)

Yazın en sevilen meyvelerinden biri şüphesiz ki; iştah açıcı görüntüsüyle, damaklarda kalan tadıyla kiraz. Peki Kiraz sapı çayı faydaları, kiraz sapı çayı nasıl yapılır? Kiraz sapı çayı ne işe yarar? Kiraz sapı çayı zayıflatır mı? Gibi en çok araştırılan soruların detaylarını, haberimizde bir araya getirdik. 

Kiraz sapı çayının faydaları

Kiraz yedikten sonra saplarını atıyorsanız büyük hata ediyorsunuz. Sakladığınız kiraz saplarından elde edebileceğiniz çayla, sağlığınızı destekleyebilirsiniz. Peki nedir kiraz sapı çayının faydaları? Gelin beraber bakalım.

Kiraz sapı çayı;

Sakinleştirir

İçinde A, B1 ve C vitamini bulunan kiraz, duygu hormonlarından serotonini dengeleyen en etkili meyvelerden biridir. Stresli geçen bir günün ardından bir bardak kiraz sapı çayı tüketerek, sakin bir uykuya dalabilirsiniz. 

Ödem Attırmaya Yardımcı Olur

Kiraz saplarından demleyeceğiniz çayın en önemli etkilerinden biri, idrar söktürücü ve ödem attırıcı bir etkisinin olması. Bunun etkisi ise kiraz sapında bulunan, biyoflavanoidler ve potasyum tuzlarıdır. 

Enfeksiyonu Önler 

Günde bir bardak tüketeceğiniz kiraz sapı çayıyla, idrara yolu enfeksiyonun önüne geçebilirsiniz. Kiraz sapı çayı aynı zamanda böbrekleri temizlemede oldukça etkilidir. 

kiraz sapı çayı nasıl yapılır?

Adet Ağrısına İyi Gelir

Kadınlar için sancılı geçen dönemlerin başında gelen regli döneminde, doğal ağrı kesici olarak tercih edebileceğiniz yöntemlerin başında, kiraz sapı çayı gelmektedir. 

Bunların başında kiraz sapı çayının faydalı olduğu durumlar;

-Börek taşı oluşumunu engeller.

-Prostat şikayetlerinde kullanılır.

-Kolestrolü düşürücü etkisi vardır.

-Kabızlıkla mücadele eder.

-Romatiz ve artriydalıdır ve vücudun detoksifikasyon özelliğini arttırır.

Kiraz sapı çayı nasıl yapılır?

Yukarıda faydalarından bahsettiğimiz kiraz sapı çayı hakkında en çok merak edilen bir diğer soru ise ‘Kiraz sapı çayı nasıl yapılır?’. Bizde sizler için kolaylıkla hazırlayabileceğiniz kiraz sapı çayı tarifi hazırladık.

-Kiraz saplarını içine koyduğunuz tencerenize, 1 litre kadar su ekleyin.

-Daha sonra 5 dakika kısık ateşte fokurdatın.

-Soğuma işleminin ardından, süzün ve bir şişeye doldurun.

-Hazırladığınız çayınızı mutlaka buz dolabında saklayın.

-Hazırlanan kür buzdolabında 3 gün bekleyebilir ama 3 günden sonra atın

-Kiraz sapları tozlu ise kaynatmadan önce soğuk suyla durulayın. 

kiraz sapı çayının faydaları

Kiraz sapı çayı ne işe yarar?

Kiraz sapı çayı bilindiği üzere birçok şifa deposu. Bu doğal mucize bağırsaklar başta olmak üzere, vücudun neredeyse her bölgesinde faydalı olmaktadır. Kiraz sapı çayı içinde bol miktarda vitamin bulunmaktadır ve bu vitaminler vücudun eksik değerlerin tamamlama konusunda oldukça etkilidir. 

Kiraz sapı çayı zayıflatır mı?

Kiraz sapı çayının faydalarından yukarıda bahsetmiştik. Bu faydaların içinde yer alan idrar söktürücü, ödem attırıcı ve toksinlerden arındırma özelliği kilo vermek isteyen kişilere de yardımcı oluyor. Gün içinde demleyeceğiniz ve belirli bir ölçüde tüketeceğiniz kiraz sapı çayı ile zayıflamanızı hızlandırabilirsiniz.

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal