Kimyon Yerine Hangi Baharatlar Kullanılabilir?

Hint mutfağının vazgeçilmez olan kimyon pekçok yemeği tatlandırmak için kullanılır. Ancak acil durumlarda mutfağınızda kimyon bulunmuyorsa bu baharatları kullanabilirsiniz! İşte kimyon yerine kullanabileceğiniz alternatif baharatlar.

20.11.2019-12:31 - (Son Güncelleme: 20.11.2019-12:15)

Kimyon yemeklere muhteşem bir tat verir. Özellikle et yemeklerin vazgeçilmezidir. Peki, evinizde kimyon yoksa onun yerine kullanabileceğiniz alternatif baharatlar nelerdir?

KÖRİYE ALTERNATİF BAHARATLAR

Frenk kimyonu (tohumu)

Kimyon tohumlarına benzer frenk kimyonu (tohumu), normal kimyon tohumuna göre oranla büyük ve açık renklidir. Lezzetleri fakrlı olsa da, yemeklerinizde kimyon yerine kullanabilirsiniz. Hatta birçok kişi frenk tohumunun tadını anasona benzetiyor.

En iyi alternatif: Köri tozu 

Kimyon yerine kullanabileceğiniz en iyi alternatiflerden biri de köri tozudur.  Köri tozu baharatlı yemeklerde sık kullanılan bir karışımı karşılar. İçerisinde zerdeçal, kişniş ve tahmin ettiğiniz gibi kimyon bulunur. Bu açıdan bu baharatı mutfak rafınızda bulundurabilir ve kimyon yerine kullanabilirsiniz.

Meksika yemeklerinde kimyon tozu yerine kullanılan en iyi alternatif: Kırmızı biber tozu

Son olarak bir diğer baharat türü de kırmızı biber tozudur. Kırmızı biber tozunda yeteri miktarda kimyon vardır ve yumuşak tadı ile yemeklerinizde kimyon lezzetini aratmaz.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal