Kimyasal Peeling Ne İşe Yarar?

Son zamanlarda cilt bakımında oldukça öne çıkan uygulamalardan bir tanesi kimyasal peeling. Peki kimyasal peeling nedir? Kimyasal peeling ne işe yarar?

22.06.2020-11:36 - (Son Güncelleme: 03.05.2021-14:24) Kimyasal Peeling Ne İşe Yarar?

Son zamanlarda cilt bakımında oldukça öne çıkan uygulamalardan bir tanesi kimyasal peeling. Artık tanecikli peelingler yavaş yavaş hayatımızdan çıkmaya başladı. Fiziksel peelinglerin yerini cildi daha az tahriş eden yöntemler aldı. Bugün bu yazımızda da fiziksel peeling ürünlerinin yerini almaya başlayan kimyasal peelingden bahsedeceğiz. Sizde ne olduğunu merak ediyor ve yaptırmak istiyorsanız gelin ne olduğuna birlikte bakalım. Kimyasal peeling nedir? Kimyasal peeling ne işe yarar? İşte detaylar...

KİMYASAL PEELİNG NEDİR?

Kimyasal peeling derinin kontrollü bir şekilde soyulmasını sağlayarak yeni deri oluşumunu sağlama işlemidir. Cilt yenileme işlemi olarak da geçer. Kimyasal peelingde amaç deriye istenilen dozda hasar vermek ve bu şekilde derinin kendini iyileştirmesine sağlamaktır. Deri kendini iyileştirerek ve yenileyerek cilt üzerindeki sorunları da ortadan kaldırır.

KİMYASAL PEELİNG KULLANIM ALANLARI

- Cilt lekeleri

- Cilt tonu eşitsizlikleri

- Kırışıklıklar

- Sivilce ve akne problemleri vb.

KİMYASAL PEELİNG NASIL UYGULANIR?

Öncelikle işleme başlamadan 1 veya 2 hafta öncesinde kimyasal peelingin etkisini artırabilmek için isteğe bağlı tretinoin %0,1 ya da Aha ürünü kullanılır.

Hastanın yüzü alkol ile temizlenir.

Dudak, göz ve burun kenarlarına koruyucu kremler sürülür.

Gözler ve kulaklar uygun bir pamuk yardımı ile kapatılır.

Hazırlanan ürünlere göre pamuk uçlu aplikatör veya fırça ile bölgeye uygulama yapılır.

İlk uygulama süresinin en fazla 2 dakika olması gerekir.

Sonraki uygulamalarla süre 5 dakikaya çıkarılmaya çalışılır.

5 dakika tamamlandıktan sonra asit nötralize edilir. Bu işlem bikarbonat, su veya nötralizan kullanarak yapılır.

Yüzde cilt tipine uygun nemlendiriciler sürülerek rahatlaması sağlanır.

En az bir hafta hastanın cildine nemlendirici kullanmaya devam etmesi gerekmektedir.

Kimyasal peeling seansları arasında genellikle 4 hafta süre bekleme süresi olarak belirlenmektedir.

KİMYASAL PEELİNG NE İŞE YARAR?

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi kimyasal peeling işleminin amacı soyarak ve uzak hasarlar vererek cildin yenilemesini sağlamaktır. Cilt üzerindeki hasarlı doku sayılır. Cilt kendini yenilemek için hücreler üretir. Böylelikle güneş lekeleri, akne izleri, yara izleri geçmeye ve daha az görünmeye başlar. Hasarlı deri giderek yerine alttaki sağlıklı doku gelir. Kimyasal peeling sonrası kırışıklıklarda azalma gözlemlenir. Cilt tonu eşitlenir. Siyah noktalardan temizlenmiş olur. Kendini yenileyen cilt daha sağlıklı ve daha canlı görünür.

Kimyasal peeling işleminin derinliği hedeflenen amaca ve cildin durumuna göre değişiklik gösterebilir.

Yüzeysel peeling işleminde stratum korneum souyulur. Daha kalın bir epidermal tabaka oluşumu uyarılır.

Orta derinlikteki peeling işleminde papiller ve üst retiküler dermis uyarılır. Bu işlemin amacı hafif kırışıklıkları ortadan kaldırmaktır.

Derin peeling işleminde epidermis, papiller retiküler dermis uyarılır. Şiddetli fotoyaşlanma etkilerini ortadan kaldırmak için uygulanır.

Hangi işlemin seçileceğine, kimyasal peeling işleminin hangi derinlikte uygulanacağına ve işlem yapılırken hangi ürünlerin kullanılacağına cilt sorununuz, sorunun büyüklüğü ve cilt tipinize göre karar verilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal