Kimseyle Ortak Kullanmamanız Gereken Ürünler

Kişisel hijyenin çok önemli olduğu bu günlerde kullanılan makyaj malzemelerini kimseyle paylaşmamak en doğru karar olabilir. Başkalarıyla ortak kullanılan veya bir kereden bir şey olmaz diyerek başkasının kullanımına verilen makyaj malzemeleri cilt sağlığını olumsuz etkiler.

19.03.2020-14:50 - (Son Güncelleme: 19.03.2020-14:15) Kimseyle Ortak Kullanmamanız Gereken Ürünler

Özellikle kuaförlerde herkesin kullandığı makyaj malzemelerini kullanmak cilt sağlığı açısından büyük risk arz etmektedir. Makyajınızı kuaförde yaptıracaksanız mutlaka kendi makyaj malzemelerinizi götürün. Sizin için asla başkalarıyla ortak kullanmamanız gereken makyaj malzemelerini bir araya getirdik. İşte detaylar…

MAKYAJ FIRÇA VE SÜNGERLERİ

Makyaj fırçaları ve makyaj süngerleri içerisinde, mikrop ve ölü hücreleri barındırır. Öyle ki bırakın başkası ile paylaşmayı; sadece kendiniz kullandığınızda bile belirli aralıkla fırçanızı veya süngerinizi temizlemeniz gerekir. Aksi takdirde cildinize bir sürü mikrop ve virüs taşıyabilirsiniz.

RİMEL

Bakteri ve mantarlar yapısı gereği nemli veya ıslak ortamlarda yaşamaya meyillidir. Islak bir yapıya sahip olan rimelde de bu nedenle bakteri ve mantar üremesi fazla olur. Bu da rimelinizi paylaşmayı oldukça riskli kılar. Kızaran gözünüzün nedeni başkalarıyla paylaştığınız rimeller olabilir.

TIRNAK MAKASI

Tırnak makasları kişisel bakım ürünlerinden biridir. Ellerimiz, tırnaklarımız dış ortam ile en çok etkileşimde olan organımız olduğu için en çok mikrop taşıyan ve risk barındıran organımızdır. Bu nedenle manikür yaptıracağınız zamanlarda kendi kişisel tırnak makası ve törpülerinizi kullanmaya özen gösterin. Bunu aile içine de aynı şekilde sürdürmeli ve herkesin kişisel tırnak makası olması sağlanmalı.

RUJ

Ağız bölgesi, bakterilerin en yoğun olduğu yerlerden biridir. Dilimiz ile sürekli dokunduğumuz, dudaklarımız bu sebeple vücudumuzda barındırdığımız pek çok bakteriye de ev sahipliği yapmakta. Rujlarınızı paylaşmak, enfeksiyon bulaşma riskinin artmasına neden olabilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal