Kıbrıs Tatlısı Nasıl Yapılır? Kıbrıs Tatlısı Tarifi

Hem lezzetli hem de pratik bir tatlı olan Kıbrıs tatlısını daha önce tatmadıysanız mutlaka denemelisiniz. Sizlere Kıbrıs tatlısı için gerekli olan malzeme listesini ve yapılışını derledik. Peki, Kıbrıs tatlısı nasıl yapılır? Detaylar haberimizde…

Kıbrıs Tatlısı Nasıl Yapılır? Kıbrıs Tatlısı Tarifi

Kıbrıs Tatlısı Nasıl Yapılır? Kıbrıs Tatlısı Tarifi

Kıbrıs'ın enfes lezzetlerinden biri olan Kıbrıs tatlısı son zamanlara damga vurmuş tatlılardan biridir. Kıbrıs tatlısının bu kadar popüler olmasının nedeni ise son derece pratik bir tatlı olmasıdır. Sizin için Kıbrıs tatlısının yapılışını derledik. İşte detaylar…

MALZEMELER

  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 su bardağı Hindistan cevizi
  • Yarım su bardağı sıvıyağ
  • Yarım su bardağı şeker
  • 3 tane yumurta

Muhallebi için:

  • 3 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 4 yemek kaşığı şeker

Şerbeti için:

  • 2 bardak şeker
  • 2 su bardağı su
  • Yarım limon suyu

NASIL YAPILIR?

Geniş bir kabın içerisine şekeri ve yumurtayı alıp iyice çırpın, daha sonra diğer malzemeleri de üzerine ekleyip iyice karıştırın. Koyu bir kek kıvamı alıncaya kadar karıştırın ve daha sonra karışımı önceden ısıttığınız 180 derecedeki fırında, yağladığınız tart kalıbına dökerek 20 dakika boyunca pişirin.

Şerbeti için bir tencerenin içerisine suyu alın ve kaynadıktan sonra içerisine şekeri ekleyin. Hazırladığınız kek ılıdıktan sonra şerbet karışımını üzerine dökün.

Muhallebisi için sütü ve diğer malzemeleri tencerenin içerisine alın, karıştırın ve ocağın altını yakın. Koyu bir muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırın ve ocağın altını kapatın. Son olarak hazırladığınız muhallebi karışımını kekin üzerine dökerek Hindistan cevizi ile serpiştirin. İşte bu kadar, afiyet olsun...

Yorum Yaz

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

EN ÇOK OKUNANLAR