24 Mayıs 2019
  • Istanbul 18°
  • Ankara 13°
  • Izmir 16.11°
İmsak 03:41
Güneş 05:32
Öğle 13:06
İkindi 17:03
Akşam 20:30
Yatsı 22:13
BIST84.596
Dolar6,1225
Euro6,8464
Altın252,76

Kestaneli Pilav Tarifi

Kış mevsiminin en klasik lezzeti tabi ki kestanedir. Artık onu pişirmek için sobaya da ihtiyaç yok. Bu yüzden sıklıkla tüketebiliyoruz. İşte çok özel bir tarif olan kestaneli pilav tarifi sizler için haberimizde...

Kestaneli Pilav Tarifi

Kış mevsiminin en klasik lezzeti tabi ki kestanedir. Artık onu pişirmek için sobaya da ihtiyaç yok. Bu yüzden sıklıkla tüketebiliyoruz. İşte çok özel bir tarif olan kestaneli pilav tarifi sizler için haberimizde...
 
MALZEMELER
  • 3 su bardağı pirinç
  • 100 g kuş üzümü
  • 200 g kestane
  • 1 soğan
  • 100 g tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 tatlı kaşığı zencefil
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı karanfil
  • 4.5 bardak sıcak tavuk suyu
  • 100 g kuru kayısı
  • 100 g Antep fıstığı
  • 1 demet dereotu


KESTANELİ PİLAV NASIL YAPILIR?

Pirinci yıkayıp süzün. Kuş üzümü ve kabuklarını soyduğunuz kestaneyi sıcak suda bekletin. Yemeklik doğradığınız soğanı tereyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. Pirinci ilave edip pirinçler şeffaflaşıncaya kadar kavurun. Tuz ve baharatları ilave edip karıştırın. Sıcak tavuk suyunu ilave edin ve kapağı kapalı olarak pişirin. Pirinçlerin suyunu çekmesine yakın yumuşayan kuş üzümü, kestane, küp doğradığınız kuru kayısı, ince kıydığınız dereotu ve Antep fıstığını ilave edip karıştırın. Kısık ateşte 15-20 dakika daha pişirip ocaktan alın. Üzerini kağıt havlu ile kapatarak 10 dakika dinlendirin. Fırında tavuk ile sıcak servis yapın.

 
Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın

Yorum Yaz

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.