Kış mevsiminin en klasik lezzeti tabi ki kestanedir. Artık onu pişirmek için sobaya da ihtiyaç yok. Bu yüzden sıklıkla tüketebiliyoruz. İşte çok özel bir tarif olan kestaneli pilav tarifi sizler için haberimizde...
 
MALZEMELER
  • 3 su bardağı pirinç
  • 100 g kuş üzümü
  • 200 g kestane
  • 1 soğan
  • 100 g tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 tatlı kaşığı zencefil
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı karanfil
  • 4.5 bardak sıcak tavuk suyu
  • 100 g kuru kayısı
  • 100 g Antep fıstığı
  • 1 demet dereotu


KESTANELİ PİLAV NASIL YAPILIR?

Pirinci yıkayıp süzün. Kuş üzümü ve kabuklarını soyduğunuz kestaneyi sıcak suda bekletin. Yemeklik doğradığınız soğanı tereyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. Pirinci ilave edip pirinçler şeffaflaşıncaya kadar kavurun. Tuz ve baharatları ilave edip karıştırın. Sıcak tavuk suyunu ilave edin ve kapağı kapalı olarak pişirin. Pirinçlerin suyunu çekmesine yakın yumuşayan kuş üzümü, kestane, küp doğradığınız kuru kayısı, ince kıydığınız dereotu ve Antep fıstığını ilave edip karıştırın. Kısık ateşte 15-20 dakika daha pişirip ocaktan alın. Üzerini kağıt havlu ile kapatarak 10 dakika dinlendirin. Fırında tavuk ile sıcak servis yapın.

 
Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın