Kestane Balı Çocuklara Neden Verilmemeli?

Bal, doğadaki en iyi tedavi edici besinlerdendir. Ancak bal tüketirken özellikle çocuklara yedirirken dikkat edilmesi gereken bazı kurallar var. Peki çocuklara bal yedirmeye ne zamandan itibaren başlamak gerekir? Gelin birlikte bakalım.

25.07.2019-15:10 - (Son Güncelleme: 25.07.2019-14:53) Kestane Balı Çocuklara Neden Verilmemeli?

Bal, arıların çiçekten çiçeğe dolaşarak, büyük uğraşlar neticesinde ürettiği, bebekler için çok sağlıklı, şahane bir besindir. Bebeğin bağışıklık sistemini güçlendiren bal, öksürüğünü keser, hastalıklara karşı bebeğin direncini arttırır.

BEBEKLERE NEDEN BAL YEDİRİLMEMELİ

Bebeklere ilk 6 ay sadece anne sütü verilir. 6 aydan sonra ek gıdaya geçilebilir. Bebeklere 12 aylıktan yani 1 yaşından önce bal yedirilmesi önerilmez. Bebeğe 1 yaşından evvel bal yedirmek botulizm adındaki rahatsızlığa yol açabilmektedir. Balın içerisinde "kolostridyum botalium" bakteri bulunur.

Bu bakterinin yetişkinlere hiç bir zararı yoktur, fakat 1 yaşından küçük bebeklerde zehirlenmeye neden olabilir. Bu zehirlenme bebeklerin sinir sistemine zarar verip bebek ölümüne kadar çeşitli istenmeyen şeylere sebep olabilir. Bebeğinize 1 yaşından sonra 1 çay kaşığı bal yedirebilirsiniz. Bu balı bebeğin sütüne, meyvesine, muhallebesine karıştırıp bebeğin daha kolay ve severek yemesini sağlayabilirsiniz. Bebeklere 1 yaşından evvel kestane balı verilmemeli, çünkü bebekte alerjiye sebep olabilir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal