Kereviz Çorbası Nasıl Yapılır? Kereviz Çorbası Tarifi

Vitamin açısından oldukça zengin olan kerevizden çorba yapmak oldukça iyi bir fikir. Sofralarınıza farklı bir tat katacak olan kereviz çorbasını muhakkak denemelisiniz. Peki kereviz çorbası nasıl yapılır? Kolay kereviz çorbası tarifi...

Kereviz Çorbası Nasıl Yapılır? Kereviz Çorbası Tarifi

Kereviz Çorbası Nasıl Yapılır? Kereviz Çorbası Tarifi

Farklı farklı çorbalar yapmayı sevenler, kereviz çorbasına bir şans verebilir… Kereviz, A ve K vitaminleri açısından oldukça zengin olduğu için tüketilmesi gereken önemli sebzeler arasında yer alıyor. Faydalarıyla bilinen kerevizden çorba yapmak oldukça kolay. İşte enfes kereviz çorbası tarifi...

MALZEMELER

1 orta boy kereviz

1 büyük boy havuç

1 küçük boy patates

1 büyük boy soğan

3 veya 4 diş sarımsak

İstediğinize göre 1 tutam haşlanmış nohut veya süs olarak bir kaç dal maydanoz

3 yemek kaşığı kadar zeytinyağı

2 yemek kaşığı kadar tereyağı

2 yemek kaşığı un

7 veya 8 bardak sıcak su

1 parça et bulyon (isteğe göre tavuk da olabilir)

İsteğe göre tuz

YAPILIŞI

Önce kerevizi yıkayıp, soyun. 5 veya 6 adet olacak biçimde büyükçe kesin. Patatesi ve havucu da küp küp kesin. Sonra soğanı doğrayın ve sarımsakları 3 parça olacak biçimde kesin. Orta boy tencereye zeytinyağı ekleyin ve bütün sebzeleri eklediğiniz tencereyi orta ateşte ocağa koyun. Az tuz ilave ettiğiniz sebzeleri kavurun. Aroma olmasını isterseniz 2 adet kereviz sapı ekleyin. Kavurduğunuz sebzelere 5 su bardağı sıcak su ekleyin ve kapağı kapalı şekilde 25 dakika kadar pişirin. Yumuşayınca mikser ile çırpıp püre kıvamını elde edin. Başka bir tencereye tereyağ ekleyin ve kısık ateşte pişirin. Tereyağ eriyince ocağın altını açın ve un ilave edin. Çırpma teli ile karıştırarak kavurmaya devam edin ve topak olmamasına özen gösterin. Kavurduğunuz una, püre kıvamına getirdiğiniz sebzeleri ekleyin ve et bulyonu (ya da tavuk) ilave edip, karıştırın. Kalan sıcak suyu ilave edin, yoğunluğuna göre gerekirse biraz daha su ilave edin. O sırada tuzu kontrol edin ve gerekirse tuz ilave edin. Ve ocağın altını kapatarak 10 dakika kadar dinlendirmeye bırakın. Dinlenen çorba servis için hazır. İsterseniz haşlanmış nohut veya maydanoz ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun...

Yorum Yaz

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

EN ÇOK OKUNANLAR