Kelek Turşusu Nasıl Yapılır? Kelek Turşusu Tarifi

Turşu yapmak biraz meşakkatli bir işlemdir. Ancak lezzeti ve faydası verdiğiniz emeğe değer. Sevilen turşulardan olan kelek turşusu yaparken nelere dikkat edilmelidir. Kelek turşusu yapmanın püf noktaları nelerdir? Turşu yapımını sizin için derledik.

Kelek Turşusu Nasıl Yapılır? Kelek Turşusu Tarifi

Kelek Turşusu Nasıl Yapılır? Kelek Turşusu Tarifi

Ekşi tadıyla damakları şenlendiren turşuları yapmak zahmetlidir. Ancak pratik ve hızlı bir şekilde turşu yamak için yapmanız gereken şeyler çok basit. İşte kelek turşusu yapmanın püf noktaları.

KELEK TURŞUSU TARİFİ

Malzemeler:

-1 kilo kelek orta boy
-8-10 adet nohut
-5-6 diş sarımsak
-1-2 adet iri havuç (isteğe göre)
-Yarım bağ dereotu

Turşu suyu için:

-1,5 litre kaynamış sıcak su (içme suyu)
-1 su bardağı üzüm sirkesi
-3 yemek kaşığı turşuluk tuz (iri tuz)
-1 yemek kaşığı toz şeker

 Kelek turşusu nasıl yapılır? 

-Kelekleri güzelce yıkayın, iki ucunu da çok derinlerine inmeden kesin. Sivri bir bıçak ile 2-3 yerinden delikler açın.
1,5 litre sıcak suyu uygun ebatlardaki bir ölçü kabına veya karıştırma kabına alın.
-İçine sirke, tuz ve şekeri ekleyerek tuz eriyinceye dek karıştırın.Tuz eriyince de soğuması için kenarda bekletin.
-Bu kelekleri, soyup iri iri kestiğiniz havuçları, nohut tanelerini ve soyduğunuz sarımsakları temiz cam kavanoza güzelce yerleştirin.
-Turşu suyunu üstüne ekleyin. Dereotunu kavanozun ağzına yerleştirin ve bastırın.
-Kavanozun kapağını sıkıca kapatın. Havasını alması için tersyüz edin ve direkt ışık almayan bir yerde kelekler sarıncaya dek ortalama 20-25 gün kapağını hiç açmadan bekletin.
-Olgunlaşan turşuyu dilimleyerek servis edebilirsiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

Yorum Yaz

Diğer Kadın Haberleri