Kek Kalıptan Nasıl Çıkarılırsa Bozulmaz?

Kek yapanların en çok istedikleri durumlardan biri de keki kalıptan hiç bozulmadan taş gibi çıkarmalarıdır. Peki güzel kabaran kekinizi kalıptan çıkartırken nelere dikkat edilmeli?

10.12.2019-13:36 - (Son Güncelleme: 06.09.2021-17:14) Kek Kalıptan Nasıl Çıkarılırsa Bozulmaz?

Güzel kabaran kekinizi kalıptan çıkartırken nelere dikkat etmeli? Kek yapanların en çok istemiş oldukları durumlardan birisi de keki kalıptan hiç bozulmadan taş gibi çıkarmalarıdır. Peki bu durum nasıl elde edilebilir? İşte tüm detayları ile haberimizde.

KEK KALIPTAN NASIL ÇIKARILDIĞINDA BOZULMAZ?

Kekin pişmesinin ardından hemen fırından çıkarılmalı ve serin olan mutfak tezgâhına bırakılarak, yavaş bir şekilde soğuması beklenmelidir. Tezgâha konan kek, yaklaşık olarak yarım saat beklenmesinin ardından, iki elle tutularak, iki - üç kere, sert bir şekilde tezgâha vurulmalı ve yeniden 10 dakika kadar beklenmelidir. Kekinizin, iyice soğuduğundan emin olduktan sonra, açık olan üstüne, uygun büyüklükte bulunan bir tabak kapatarak, tek bir hamlede, tabağın altta kalmasını sağlayacak bir şekilde, ters çevirmelisiniz.

Keki ve tabağı sallamadan, tezgâha koyarak, kalıbın üzerine de birkaç kez parmaklarınızla olacak şekilde vurarak, kekin çıkmasını sağlayınız. Tüm bunlara rağmen, kek kalıptan ayrılıp, tabağa düşmedi ise, dikkatli bir şekilde eski haline getiriniz. Kekin, kalıpla birleştiği kenarlarını, elinizle nazik bir şekilde içeri doğru hafif hareketler ile ayırınız. Tekrar, tabağa alma işlemini gerçekleştiriniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal