Kekemelik Neden Olur? Kekemeliği Yenmek Mümkün müdür?

Kimi zaman kelimeleri toparlayamıyor ya da tekrarlıyor musunuz? Kekemelik doğuştan mı gelir? Kekemeliği yenmenin yöntemleri var mıdır? Kekemelikle ilgili merak edilenleri sizler için derledik.

03.04.2019-18:07 - (Son Güncelleme: 03.04.2019-17:57) Kekemelik Neden Olur? Kekemeliği Yenmek Mümkün müdür?

Konuşma zorluğu da denilen kekemelik nasıl atlatılır? Tedavisi var mıdır? Kekemelik doğuştan mı gelir? Kekemelikle ilgili merak ettiklerinizin cevabına bir göz atın...

KEKEMELİĞİN TEDAVİSİ VAR MI?

Bir hastalık gibi görünlen kekemelik bir hastalık değildir. Kekemeliğin tedavi olmasından ziyade amaç kişinin daha akıcı ve iletişimi daha etkili kullanmasına yönelik olmasıdır. Her ne kadar kalıtsal ya da doğuştan gibi görünse de kekemelik kontrol altına alınabilen bir durumdur. Bu durumda konuşma terapisi ile kontrol altına alınabilir.

KEKEMELİK NEDEN OLUR?

Ebeveynlerin ve araştırmacıların da peşinde olduğu konulardan biri olan kekemelik kişinin fiziksel olarak eksikliğinden kaynaklı bir durum değildir. Aksine yaygın olarak kişinin bir şeyden korkmasına bağlı psikolojik bir durumdan da kaynaklı değildir. Bilimsel olarak net bir sonuç olmasa da kekemeliğin herhangi bir nedeni açıklaması bulunamamaktadır. Ancak kekemeliğin iyileşmesi veya kötüleşmesine bağlı olarak nedenler olabilir. 

 

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal