Kedinizin Mutfağa Girmesini Nasıl Engellersiniz, Kediler Eğitilebilir mi?

Kedileri çok seviyorsunuz ancak onların evin her yerinde olmasını istemiyorsunuz. Peki bu noktada kedilerin mutfağa girişinin önüne nasıl geçilir?

15.07.2019-16:03 - (Son Güncelleme: 06.09.2021-17:42) Kedinizin Mutfağa Girmesini Nasıl Engellersiniz, Kediler Eğitilebilir mi?

Kediler bizim en iyi arkadaşlarımızdan birisi olarak kabul edilir. Yalnızlığımızı en iyi onlarla gideririz. Peki, evin her yerinde bulunmak, görmek ve keşfetmek isteyen kedilere nasıl engel olabiliriz. Gelin içeriğimize birlikte bakalım.

KEDİLER NEDEN TEZGAHI SEVER?

Kediler etrafta ne olup bittiğini, kapalı bir kapının arkasında ne bulunduğunu, yerde dolaştığı esnada görmediği mutfak tezgahı ya da masanın üstünde neler bulunduğunu öğrenmek, keşfetmek ister. Kedilerin vücudu zıplamaya bir hayli elverişlidir. Bu maksatla da içgüdüleri ile hareket ederek mutfak tezgahına ya da yemek masasına atlama isteğinde bulunmaları gayet doğal bir iç güdüdür. 

KEDİNİN MUTFAĞA GİRMESİNİ NASIL ÖNLERİM?

Kedinin mutfak tezgahına atlamasının önüne geçmek için ilk adım küçüklük döneminden başlayarak eğitmektir. Yavru iken daha her tezgaha çıkmaya çalıştığı anda alıp yere koymak bu yöntemlerden birisidir. Mutfak tezgahına tırmanacağı kısma çift taraflı bant yapıştırmak da kedilerin pek de hoşuna gitmeyecektir. Bu sayede de kedi dostu yöntemlerle onu uzaklaştırabilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal