Kediler Kaç Ayda Doğurur, Kedinin Doğum Yapacağı Nasıl Anlaşılır?

Kediler kaç ay hamile kalırlar? Kediler kaç defa doğurabilirler? Kedilerin hamileliği ne kadar sürer? Kediler tek seferde kaç tane doğurabilirler.

15.05.2019-14:33 - (Son Güncelleme: 03.09.2021-17:59) Kediler Kaç Ayda Doğurur, Kedinin Doğum Yapacağı Nasıl Anlaşılır?

Kedileri birçoğumuz severiz. Bazen stresimiz alır bizimle arkadaş olurlar bazen de yalnızlığımızı paylaşır peşimizi bırakmazlar. Peki kediler hakkında ne kadar bilgiye sahipsiniz?

KEDİ KAÇ AY HAMİLE KALIR?   

-Kediler ortalama olarak bir yılda 3 defa doğum yapmaktadırlar. Kedilerde hamilelik süresi 58 ila 63 gün sürmektedir. Yani kediler ortalama 2 ay hamilelik yaşar. 

-Kedilerde hamilelik insanlarda olduğu gibi ultrason cihazı ile anlaşılmaktadır. Gebeliği anlaşılan kedinin karnındaki kedi sayısı ve kedilerin durumları da ultrason ile görülür.

-Kedilerin doğum süresi içinde 2 defa veterinere gitmek iyi olacaktır. Doğacak kedilerin sağlık halleri ve düşme risklerinin anlaşılması için gebeliğin 40-45. günlerinde veterinere gitmek iyi bir fikirdir.

KEDİNİN DOĞUM YAPACAĞI NASIL ANLAŞILIR?  

Kediler doğum yapacakları anı yan bir şekilde yatarak ve ağız açık bir şekilde hızlı hızlı nefes alarak ifade ederler. Bu şekildeki bir kedinin göğsünden karın bölgesine doğru bir dalgalanma olabilmektedir. Dalgalanma hareketi olurken vücutta hormon salgılanır, vajinal kaslar kasılır ve rahim ağzı açılır. Daha sonra ise pelvis çatısı açılır ve karındaki yavrular uterus içinden dünyaya gelirler.

Normal doğum esnasında kedilerin doğurma süresi ortalama 20-25 dakika sürer. İlk yavru doğduktan sonra diğer yavrular da düzenli aralıklarla doğarlar.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal