Kaynana Dilini Evde Beslemeyin

Evimizde bazı bitkileri beslemeyi ve çiçek bakmayı severiz. Ancak her bitkinin evde olmaması gerektiği gibi bitkilerin olumsuz yönlerinin de neler olduğunu bilinmesi lazımdır. Peki, evlerde beslenmemesi gereken bitkiler hangileridir? İşte, o bitkiler...

26.08.2019-13:20 - (Son Güncelleme: 26.08.2019-13:13) Kaynana Dilini Evde Beslemeyin

Evde beslemeyi sevdiğmiz ve içimizi açan çiçekler bazen zarar veren etkilere sahip olabilirler. Peki bunlar hangileridir ve evden uzaklaştırmak gerekir gelin birlikte bakalım.

HANGİ ÇİÇEKLERİ EVE ALMAMALISINIZ?

- Zambak, pek çok çiçek tanziminde ve dekoratif çiçek olarak görebileceğiniz bilinen bir çiçektir. Fakatr kedi besleyenler bu çiçekten kaçınmalılar. Kedilerin sindirim sistemini bozan bir çiçektir.

- Ateş çiçeği, LSD ile birbirine benzeyen halüsinojenik bir içeriğe sahip olduğunu bildiğmiz bu bitkinin kullanımı iyileştirilemez ve ciddi hastalıllara yol açabilir. 

- Bakımı bir hayli kolay olan Kaynana Dili çiçeği, kaktüs ailesinden gelmektedir. Asparajin salgıladığından dolayı bazı insanlarda cilt problemlerine sebep olabilmektedir.

- Trinitaria çiçeğine yani Begonvillere temas ettiğinizde ve tuttuğunuz taktirde, birkaç saat ardıdnan kalp ritm bozukluğu ve kalp çarpıntısı ile birlikte, baş dönmesi, kusma, ishal ve nefes alma problemleri yaşayabilirsiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal