Kayısılı Milföy Nasıl Yapılır?

Hem hafif hem de son derece lezzetli bir tatlıya kimse hayır diyemez! Tam bu isteğinizi karşılayacak enfes bir tarifi sizin için derledik. İşte kayısılı milföy tarifi.... Peki, kayısılı milföy nasıl yapılır? Kayısılı milföy için gerekli malzemeler nelerdir?

Kayısılı Milföy Nasıl Yapılır?

Kayısılı Milföy Nasıl Yapılır?

Kayısılı milföy tarifi ile hem kendinizi hem de sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz! Hazırlanışı biraz zahmetli gözükse de son derece pratik olan bu tatlıyı mutlaka denemelisiniz. İşte kayısılı milföy için gerekli malzeme listesi ve hazırlanışı…

MALZEMELER

  • 8 milföy hamuru

Kreması için;

  • 250 ml süt
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı buğday nişasta
  • 3 yumurtanın sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 7-8 kayısı

Üzeri için;

  • Antep fıstığı

NASIL YAPILIR?

Milföy hamurlarını hafif unlayarak tezgahın üzerinde açın. Hamurdan yuvarlak şekiller oluşturun, yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerine çatal ile delikler oluşturarak 180 dereceye ayarladığınız fırında hafif kızarıncaya dek pişirin. Fırından çıkartıp soğumaya bırakın. Üzerine hafif baskı uygulayarak inceltin.

Kreması için; süt, şeker, un, nişasta, yumurta sarıları ve vanilyayı bir tencerenin içerisine alarak orta ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Ocaktan almadan hemen önce içerisine tereyağını ekleyip eriyinceye kadar karıştırın. Milföylerin arasına hazırladığınız muhallebiyi sıkıp, ince dilimlenmiş kayısıları yerleştirin. Üzerine bir kat milföy daha yerleştirip tekrar krema sıkın ve kayısı dilimleri ile süsleyin. İkişer katlı olacak şekilde milföyler bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Üzerine Antep fıstığı serpiştirerek servis edebilirsiniz. İşte bu kadar, afiyet olsun…

Yorum Yaz

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

EN ÇOK OKUNANLAR