Kayısı Sirkesi Nasıl Yapılır? Evde Kayısı Sirkesi Yapımı

Yararları saymakla tükenmeyen kayısı, yaş ve kuru olarak en çok tüketilen meyvelerden. Kayısı sirkesi metabolizmayı hızlandırarak tam anlamıyla probiyotik etkisi oluşturuyor. İştekayısı sirkesi tarifi tüm detaylarıyla...

02.10.2020-18:04 - (Son Güncelleme: 02.10.2020-17:58) Kayısı Sirkesi Nasıl Yapılır? Evde Kayısı Sirkesi Yapımı

En çok bağırsaklara faydası ile bilinen kayısının sirkesini yapmak mümkün. Kayısı sirkesi, tavuk yemeklerine tat vermek için kullanılabilir. Güzellik ve bakım içinde kullanılabilen kayısı sirkesi, cilde sürüldüğünde cildin arınmasına yardımcı olur. Aynı zamanda insülin direncine de olumlu etki eder. İşte kayısı sirkesinin yapımı..

YAPILIŞI

Öncelikle bir kilo kayısıyı sirkeli su ile içinde temizleyin ardından çekirdeklerini ayıklayın. Hazırladığınız tüm kayısıları sirkeyi yapacağınız kavanozun içine aktarın. Kayısıları koyduğunuz kavanozun içine 4 litre kadar su ve elma sirkesi ilave edin. Bu işlem sonrası kavanoza bir miktar kaya tuzu ilave edin. Kavanozunuzu güneş görmeyecek bir yerde, 3 hafta kadar saklayın. Üç hafta beklettiğiniz sirkeyi bir tülbent ile süzerek şişelere dağıtın.

PÜF NOKTALAR

Kayısılar olgun olmalı. 

Gün kurusu kayısısı ile daha güzel sonuç alabilirsiniz. 

Ayrıca karıştırmak için metal değil tahta kaşık tercih edin. Afiyet olsun…

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal