Kaygı Duyan Çocukları Sakinleştirmenin Yolları

Çocuklarınız zaman zaman bulunduğu durumlardan kaynaklı olarak kaygı duyabilirler. Ebeveynler olarak onları korumak isteriz fakat kaygı, onların hayatları boyunca kullanacakları temel bir beceridir. Peki ebeveynler olarak çocuklarımız kaygı duyduğunda neler yapabiliriz?

11.07.2020-15:09 - (Son Güncelleme: 11.07.2020-15:00) Kaygı Duyan Çocukları Sakinleştirmenin Yolları

Çocuklarımızı her koşulda korumayı kendimize görev edinmişizdir. Onların herhangi bir şekilde kaygı duymasını istemeyiz. Ama çocukların bilinçli olarak büyümesi için bulunduğu endişe halinde kendi kendilerine baş etmelerini de gerekir. Bu yüzden çocuklar kaygı duyduğunda onları sakinleştirici tutumlarla yaklaşmak en doğrudur.

KAYGI SEVİYESİ NASIL KONTROL EDİLİR?

Ebeveynler olarak çocukların kaygı duyduğu anlarda onlarla iletişim kurabilmenin en iyi yollarından biri çizmektir. İster bir resim çizin isterseniz çocuğunuza hissettiğini endişesinin neden olduğunu yazarak sorun. Renkli kalemlerle yazabileceğiniz her soruya ondan da yazarak karşılık almanızda yardımcı olacaktır. Bir kişiye onu sevdiğini söylemek güvende olduğunu hissetmesine neden olacaktır. Bu yüzden sizde çocuğunuza onu sevdiğinizi söyleyerek hissettiği tedirginlik duygularının güven ile yer değiştirmesine sebep olacaktır.

Hangi yaşta olurlarsa olsunlar çocuklarınızın ne düşündüğüne önem verin. Onlara yaşadıkları durumun neden olacağını sorun. Belki düşünceleri arasında saklı olan cevapları size doğru bir şekilde aktarabilirler. Güçlü olmanın etkileyici olduğu ir gerçektir. Söyleyeceğiniz cümleler içinde bir yenilmez bir ekip olduğunuzu söylemeniz çocuğunuzun içini rahatlatacaktır.

Kaygı hissetmenin ne olduğunu ve bu durumlarda ne yapılması gerektiğini onlarla konuşarak anlatmak etkili bir yöntemdir. Ama unutmayın ki çocukların hayal dünyası oldukça geniştir. Onlara gözlerini kapatıp olmak istedikleri yeri hayal etmelerini söyleyin. Bu bir deniz olabilir, sevdiği arkadaşı olabilir. Bu hayalin canlanmasında yardımcı olabilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal