Kavanozun Dibindekileri Nasıl Alabilirsiniz?

Kavanozun dibinde kalan bazı gıdaları özellikle yapışkan olanları kullanmak ve onlardan yararlanmak için bu yöntemlerden faydalanabilirsiniz.

20.10.2019-12:55 - (Son Güncelleme: 21.10.2019-10:52)

Kavanoz dibinde olan ancak kaşıkla alamadığınız gıdalardan oldukça güzel şeyler elde edebilirsiniz. İşte, kullanım alanları...

KAVANOZUN DİBİNDEKİLERİ NASIL NASIL ALABİLİRSİNİZ?

Kavanozda kalan ve artık kullanamadığınız mayonez mevcutsa bunu salata sosu yapabilirsiniz. Zeytinyağı, sirke tuz ve biber katıp kavanozunu güzelce karıştırın. Salata sosunuz yaparken, kavanozunuz da temizleniyor olacaktır. Bayat ekmeğini bir gıda işlemcisinde karıştırarak veya öğütmek suretiyle ev yapımı ekmek kırıntıları elde edin. Eğer herhangi bir aletiniz mevcut değilse ekmeği ufak parçalar şeklinde kesin ve yağda kızartın. Küçük ekmek parçalarını salatalarda hatta makarna da bile kullanabilirsiniz.  Bal, mısır şurubu veya agave nektarı gibi yapışkan maddeleri ölçerken, ölçüm fincanlarına ya da kaşıklara hafif biçimde sıvı yağ uygulayın. Bu şekilde yapışkan gıdalar kayıp gidecektir.  Nutella ve fıstık ezmesi benzeri yapışkanlı ezmelerden sıcak, sütlü bir içecek elde edin.  Kavanoza azıcık sıcak süt katın, kapağı sıkıca örtün ve yukarı ve aşağı sallayın. 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal