Kastamonu'nun Enfes Lezzeti Islama Tarifi

Kastamonu'nun meşhur ıslaması nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir? Kastamonu'ya özgü lezzet olan ıslamayı hala denemediyseniz çok işte tam sırası.

19.10.2019-11:21 - (Son Güncelleme: 19.10.2019-11:11)

Tavukların haşlanıp didiklenmesi ve yufkalarla bütünleşmesi ile oluşan bu enfes lezzeti evinizde denemek ister misiniz? İşte tarifi.

ISLAMA TARİFİ

MALZEMELER: 

500 gram kuru  yufka, 1,5 litretavuk suyu, 200 grameritilmiş tereyağı, 600 gramhaşlanmış tavuk (didiklenmiş), 70 gramtoz ceviz içi.

HAZIRLANIŞI: 

Bütün tavuğu haşlayarak suyunu bir kenara süzün. Pişen tavuğu didik didikleyin.
Yuvarlak bir fırın tepsisinin  içine 1 kepçe tavuk suyu katın ve üzerine irili ufaklı parçalar şeklinde kuru yufkaları sıralayın.

Tepsinin orta tarafını boş bırakın. Sıraladığınız kuru yufkaların üstüne bir kepçe daha tavuk suyu ilave ettikten sonra eritilmiş tereyağını tüm yufkaların üstüne gezdirin. Haşlanan ve didiklenen tavuk parçalarını yufkaların üstüne dizdikten sonra toz cevizi de serpin.
Aynı işlemi üç defa daha uygulayın. Geriye kalan tavukları tepsinin ortasındaki boş yere yerleştirin. Son olarak toz cevizi üstüne serptikten sonra, 180 derecede 15 dakika fırına atın ve sıcak servis  edin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal