Kaş Kalemi Nasıl Kullanılır?

Kaşlarımız, yüzün en ön plana çıkan bölgelerindendir. Kaşlarımızın biçimine ve rengine göre bakışlarımız, yüz ifademiz de şekillenmektedir.

22.06.2020-16:45 - (Son Güncelleme: 22.06.2020-16:43) Kaş Kalemi Nasıl Kullanılır?

Günümüzde, doğal ve gür kaşlara sahip olmak için kaş ektirme, kıl tekniği gibi yöntemler sıklıkla kullanılmaktadır. Bu uygulamalar dışında kullanılabilecek bir diğer yöntem de kaş kalemlerinden yararlanmaktır. Kaş kalemi nasıl kullanılır ve neye göre seçilmelidir diye biraz araştırma yapılması bu ürünlerin doğru kullanımı açısından önemlidir.

Kaş Kalemi Nasıl Uygulanır?

Kaş kalemi nasıl kullanılır diye düşünenler için bu işlemin çok basit olduğunu söyleyebiliriz. Yaklaşık 7-8 dakikalık bir sürede kaş kalemi kullanımı tamamlanmaktadır. Uygun renkteki bir kaş kalemi ile, kolaylıkla kaşlarınıza şekil verebilirsiniz.

Kaş kaleminizi muntazam bir şekilde uygulayabilmek için ilk önce kaşlarınızı kaş fırçasıyla tarayın. Bu şekilde kaşlarınızın hem daha düzgün görünmesini hem de şeklinin tam olarak ortaya çıkmasını desteklemiş olacaksınız. Daha sonra, kaşlarınızın biçimine göre, kaş kaleminizle dolduracağınız alanların etrafına çizgiler çekin. Bu işlemin ardından kaşlarınızı tekrar tarayın. Bu kısa zaman alan kolay uygulama ile, kaşlarınızın doğal görüntüsü bozulmadan daha gür durmasını sağlayabilirsiniz.

 Kaş Kalemi Rengi Nasıl Seçilir?

Kaş kalemi nasıl kullanılır derken, kalemin rengi de göz önünde bulundurulmalıdır. Kaş kalemi rengini seçerken mutlaka kaş renginizden bir ton açık bir renk tercih etmelisiniz. Bazen, kaş kalemi alırken, kaş rengi yerine saç rengine bakılmaktadır. Bu hatalı bir hareket olacaktır. Kaş kalemi saç rengine değil, kaş rengine göre seçilir. Bununla beraber, kaş bölgesini deforme etmemek için, yumuşak başlı bir kaş kalemi seçmek daha sağlıklıdır.

1- Açık Tenler için Kaş Kalemi

Sarışınlar, kaş kalemi seçiminde belirsiz gri tonlardan uzak durmalıdır, daha sıcak ve canlı renklere yönelmelidirler.

2- Kumral Tenler İçin Kaş Kalemi

Kumral ten rengine sahip olanlar, çok koyu tonlardan kaçınmalıdır. Ara tonlarda bir kahverengi ve küllü tonlar kumral tenlerle uyumlu olacaktır. Kumrallar, kaş kalemini almadan önce, mutlaka denemelidirler.

3-Esmer Tenler İçin Kaş Kalemi

Esmer tenliler için en iyi kaş kalemi rengi, çok koyu bir kahverengi olacaktır. Kaş kalemi rengi seçimi konusunda, esmerlerin düştüğü en büyük yanlış, siyah kaş kalemi tercih etmektir. Bu durum, kaşların doğal görünümünü bozmaktadır.

Kaş Kalemi Uygularken Dikkat Edilemsi Gerekenler

Kaş kalemi nasıl kullanılır konusunun bir diğer önemli ayrıntısı da doğal görünümü bozmamaktır. Bunun için dikkat edilmesi gerekenler şunlardır:

- Kaş doldurma işlemi sırasında, mutlaka dipten uç bölgeye doğru hareket edilmelidir.

-Eğer yüzde fondöten veya kapatıcı gibi ürünler kullanılacaksa, kaşlar önce mutlaka taranmalıdır. Aksi halde, bu ürünlerin kalıntıları, kaş kaleminin renginde değişmelere yol açar.

-Kaşlarınızın sadece seyrek olduğu yerleri dolduracaksanız, doğal bir görünüm için sonrasında mutlaka taramalısınız. Böylece kaş kalemi kaşlarınızda dağılarak daha natürel duracaktır.

-Kalemi, kaşlarınızın tamamına uygulayacaksanız, öncelikle mutlaka kaş şeklinizin bir çerçevesini, çizgiler yardımıyla oluşturmalısınız. Diğer türlü, kaş şeklinizde orantısız görünümler ortaya çıkabilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal