Kaş Bakımı İçin Öneriler - Küsen Kaşlar İçin Ne Yapılmalı?

Kaşlar yüzdeki en dikkat çeken nokta ve bakımında da bu derecede dikkatli olunmalı. Kaşlarımızdaki en ufak bir değişiklik yıllardır yüzümüzde taşıdığımız ifadeyi anında değiştirebilme etkisine sahip. Peki kaş şekli nasıl belirlenmeli? Kaş bakımı nasıl yapılmalı?

11.02.2019-15:39 - (Son Güncelleme: 11.02.2019-15:34) Kaş Bakımı İçin Öneriler - Küsen Kaşlar İçin Ne Yapılmalı?

Kaşlar yüzdeki en dikkat çeken nokta ve bakımında da bu derecede dikkatli olunmalı. Kaşlarımızdaki en ufak bir değişiklik yıllardır yüzümüzde taşıdığımız ifadeyi anında değiştirebilme etkisine sahip.

Peki kaş şekli nasıl belirlenmeli? Kaş bakımı nasıl yapılmalı?

YÜZ TİPİNE GÖRE KAŞ SEÇİMİ

Kare yüze kavisli kaş uygularsanız yüzün kemikli olan elmacık kemiklerini ve çene bölümünü daha çok öne çıkarırsınız. Bunun yerine düze yakın kavisli bir kaş yaparsanız, ifadeniz daha da yumuşar, yüzünüzde sert bir görüntü oluşmaz.

Oval yüz şekli kaş bakımından çok kullanışlıdır. Kavisli kaşa olduğu kadar düz kaşa da uygundur. Makyaj uygulaması ve kaş şekillendirmede kaşı ve makyajı bir bütün içinde etkili bir şekilde gösterir.

Yuvarlak yüzde düz kaş tercih edilmemeli. Yuvarlak yüzlü kişiler kavisli kaşlar kullanması gerekiyor, kaş çok ince olmamalı, aksi halde yüzün yuvarlaklığı daha da belirginleşir.

Üçgen yüz tipindeki kişiler asla kavisli kaşlar tercih etmemeli. Kalın ve düz kaş kullanılmalıdır.

KÜSEN KAŞLARA NE YAPILMALI?

Yanlış bir kaş alımı kaşlarınızı küstürebilir. Kaşlar için özel üretilen zengin bitki yağları, içeriğinde vitamin bulunduran bakım kremi ve yağları uygulanabilir.

İçerisinde argan ve susam yağı olan, kaşı besleyen yağlar kullanılmalı ve bu zaman diliminde kaşlar asla alınmamalıdır.

GÜR KAŞLAR İÇİN…

Seyrek kaşları daha da yoğunlaştırmak amacıyla bakım kremi ve yağlar senede iki kez mevsim değişikliklerinde kullanılmalı.

Özellikle soğuk ve kuru havalarda kaş ve kirpiklerimiz olumsuz etkilenir ve dökülmeye başlayabilir. Eczane ve aktarlarda rahatlıkla bulabileceğiniz kaş bakımını destekleyen kremler kullanabilirsiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal