Kaş Aldırırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Kaş şekliniz yüzünüzdeki bütün ifadede belirleyici rol oynamaktadır. Herkesin kaş alma şekli kişiden kişiye farklılık gösterebiliyor.

22.06.2020-16:42 - (Son Güncelleme: 22.06.2020-16:41) Kaş Aldırırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Cımbızla kaş almak. Ağda ile kaş almak veya ip ile kaş almak gibi. Ancak yapılan bazı kaş alma hataları hem ifadenizi değiştirmekte hem de yüzünüzde kötü bir görüntü yaratmasına neden olacaktır. Kaş aldırırken nelere dikkat etmeli?

Kaş alırken en sık yapılan hatalar...

Her iki kaşın aynı olabilmesi için uğraş vermek

Kaşlarınızı alırken bir tanesinin ince veya daha farklı olduğunu fark ettiğiniz de diğerinin de ona benzetmeye çalışmamalısınız. Eğer düzeltmek için kaşlarınızı almaya uğraş verirseniz iki kaşınızda çok incelecek ve ip gibi görüneceklerdir bu durumda sizi mutlu etmeyecektir eminiz ki.

Her gün Kaş Almak

Kesinlikle kaşlarınızı her gün almamalısınız. Çünkü bu kıl köklerinize çok fazla müdahale ettiğiniz için köklerin afallamasına ve kaşınızın zamanla küsmesine neden olacaktır. Kaşlarınız yeterince çıktığını gördüğünüzde kaşlarınızı almalı ve hepsini birden yok etmelisiniz. Profesyonel bir kişiden yardım alarak yüzünüze en uygun duracak kaşı bulabilirsiniz. Kaş aldırırken nelere dikkat etmeli? dendiğinde önemli etkenlerden biri ise duştan önce aldırmak olacaktır.

Duştan Önce Kaş Almayın

Kaşlarınızı duştan önce alırsanız eğer sıcak su ile buhardan etkilenecek ve kaşlarınız açılacaktır. Cildinizi nemlendirirken kıl kökleriniz beslenecektir. Köklerin beslenmesi ise kıl köklerinizin daha hızlı uzamasına sebep olacak ve kaşlarınızı besleyecektir.

Yanlış Yerden Kavis Vermeyin

Kaş kavisinizi eğer bilmeyip kavisi kendi başınıza yanlış yerden verdiğinizde kaşınız farklı duracak ve yüzünüze kesinlikle uyum sağlamayacaktır. Yüzünüze en uygun kavisin ne olduğunu bulabilmek için ise bir kalemden yardım alabilir kalemi burnunuza koyup göz bebeğinize doğru tuttuğunuzda size doğru kavisin neresi olması gerektiğini gösterecektir.

Cımbızla Kaşın Üst Kısımlarını Almak

 Kaşınızın üst bölümlerini cımbızla almaya çalışırsanız şeklini bozabilmeniz yüksek oranda mümkün olacaktır. Bu yüzden kaşlarınızın üstünü alırken ip kullanmalısınız.

Aynaya Çok Yakın Bakarak Kaş Almak

Aynaya çok yakından bakarak kaş almamalı ve aynanın sizin gözünüzü yanıltıp çok fazla kılınız olduğu gibi bir yanılsamaya etki etmesine kesinlikle izin vermemelisiniz. Aynaya çok yakından bakıp kaşlarınızı almaya çalışmak kaşlarınızın en son incecik kalmasına ve şeklinin de bozulmasına sebep olabilmektedir. Bu yüzden kaşlarınızı alırken mutlaka yüzünüzün tamamını görebildiğiniz bir ayna tercih etmeli ve sık sık kaşlarınızı kontrol ederek kaş alım işlemine devam etmelisiniz. Kaş aldırırken nelere dikkat etmeli? yazımıza birazda şablonlarsan bahsederek devam etmek istiyoruz işte;

Kaş Boşluklarını Siyah Kalemle Doldurmak

Kaşlarınızı aldıktan sonra aralarındaki boşluklardan rahatsız oluyorsanız, siyah renkli kaş kalemi ile kaş boşluklarını doldurmamanız gerekiyor. Kaş renginize en uygun kalemi seçip çok bastırmadan ve adeta kıl çiziyormuş gibi kaşlarınızı doldurmalısınız. Kaş renginiz koyuysa, açık tonlarda siyah bir kalem tercih ederek kaşlarınızı doldurursanız en doğal görünüme kavuşacaksınızdır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal