Karpatka Nasıl Yapılır? Karpatka Tarifi

Farklı ve enfes bir tatlı yapmak isteyenlerin gönül rahatlığıyla deneyebileceği enfes bir tarif olan karpatka tarifi... Peki karpatka nasıl yapılır? Karpatka tarifi tüm detaylarıyla...

16.10.2020-18:04 - (Son Güncelleme: 16.10.2020-18:00) Karpatka Nasıl Yapılır? Karpatka Tarifi

Enfes krema tadıyla hafızalara kazınacak güzel bir tatlı tarifi olan karpatka tatlısını evde yapmak mümkün. Oldukça lezzetli olan karpatka tarifi püf noktalarıyla...

MALZEMELERİ

1+1/2 çay bardağı(150 ml)

4 yemek kaşığı tereyağı(55 gr)

1 su bardağı un(125 gr)

1 tutam tuz

1 yemek kaşığı şeker

4 adet yumurta

KREMA MALZEMESİ

450 mililitre süt

50 mililitre çiğ krema

3 yemek kaşığı nişasta

2 adet yumurta sarısı

3/4 su bardağı toz şeker

100 gram beyaz çikolata

120 gram tereyağı

1 paket vanilya

YAPILIŞI

Su, şeker, tuz ve tereyağını bir tencereye koyun ve kaynatın. Daha sonra unu ekleyerek karıştırın ve kısık ateşte iki dakika kadar pişirin. Ardından ocaktan alıp soğuması için bekletin. İyice soğuduğundan emin olunca içine tek tek yumurtaları ekleyerek çırpın. İsterseniz elle çırpın fakat pürüssüz bir kıvam elde edin.

Elde ettiğiniz hamuru iki parçaya ayırın ve yağlı kağıt serdiğiniz kelepçeli kalıba koyup eşit biçimde yayın. 180 derecede ısıttığınız fırında 20 dakika kadar pişirin.Altın rengi elde ettiğinizde aynı şekilde öbür hamuru da pişirin. Pişen hamurları soğuması için bekletin.

Krema için ayarladığınız süt, krema, nişasta, yumurta sarısı ve şekeri bir tencereye koyun ve çırparak pişirin. Sonra kenara koyun ve üstüne beyaz çikolata ve vanilya ilave edin. Çikolatanız eriyince kremayı streç film ile örtün ve iyice soğumasını bekleyin. Sonra oda sıcaklığındaki tereyağını mikser ile çırpın ve krema kıvamına getirin. Üstüne soğuyan kremayı yavaşça ekleyin. Hamurları pişirdiğiniz kelepçeli kek kalıbına hamurun ilk katını ekleyin. Üstüne hazırladığınız kremanın tamamını koyun ve üstüne öbür hamuru koyup biraz bastırıp buzdolabında bir gece bekletin. Ertesi gün servis etmek için tatlınız hazır, afiyet olsun!

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal