Kış mevsiminin en çok sevilen sebzelerinden biri de karnabahardır. Farklı pişirme yöntemleri olan bu sebze, lezzetli olmasının yanı sıra oldukça sağlıklı. Çocuklarınızın da severek yiyeceği karnabar köftesi tarifine ne dersiniz? İşte detaylar...

Tadı mücveri andıran karnabahar köftesi için gerekli malzemeler;

- 1adet karnabahar

- 4 dal yeşil taze soğan

- 1/4 dereotu

- 2 diş sarımsak

- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

- 1 adet yumurta

- 1 su bardağı un

- Tuz, karabiber ve kimyon

Bulamak için;

- 2 adet yumurta

- Galeta unu

Kızartmak için;

- Sıvı yağ

Yapılışı;

Karnabaharlar kesilip güzelce yıkandıktan sonra 15dk haşlanır haşlanan karnabaharların suyu süzüldükten sonra ister çatalla ister mikserle ezilir ezilen karnabaharların içerisine ince doğradığımız yeşil soğan, sarımsak ve dereotu eklenir güzelce karıştırılır daha sonra kadardır, yumurta ve baharatlardan eklenip karıştırılır en son un ekleyip elle güzelce yoğrulur. Yoğrulan köfte 1saat buzdolabında bekletilir. Buzdolabından çıkarttığımız köftelerden istediğiniz büyüklükte ele alınıp yuvarlanır önce yumurtaya daha sonra galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartılır. Afiyet olsun.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.