Karbonatı Asla Kullanmamanız Gereken Alanlar!

Birçok şeye iyi geldiğini bildiğimiz karbonatı evde birkaç üründe kullanmamanız gerekir. Çok amaçlı bir ürün olan karbonat, güçlü bir leke çıkarıcı olmakla beraber temizlik ürünlerinde de tercih ediliyor. İşte kesinlikle karbonat kullanmamanız gereken alanları derledik.

19.07.2019-12:49 - (Son Güncelleme: 19.07.2019-12:39) Karbonatı Asla Kullanmamanız Gereken Alanlar!

Cilt sorunlarından, temizliğe kadar karbonat birçok alanda kullanılıyor. Fakat karbonatı kesinlikle kullanmamanız gereken yerler de var. 

KARBONAT KULLANMAMANIZ GEREKEN YERLER  

Altın kaplama parçalar

Takılarınızda veya evinizdeki altın kapalama ürünleri karbonatla temizlememelisiniz. Aksi halde pul pul dökülmelerine ve kararmalarına sebep olabilirsiniz. Temizlemek için sabunlanmış yumuşak bir bez işinizi görebilir.

Alüminyum kap ve tavalar

Alüminyum döküm tava ve tencerelerde karbonat kullanmak oksitlenmeye ve renk değişimlerine neden olabilir. Bu yüzden sadece bulaşık deterjanı ve su kullanın.

Mermer

Sirke ve karbonat kullanmak mermerin paslanmasına sebep olabilir. Tezgahı temizlemek için yumuşak bir sünger, sabun ve su yeterli olaiblir. Aksi halde karbonat bu yüzeylerde aşınmaya sebep olabilir.

Kararan gümüşler

Karbonat kararmış gümüş eşyalarınızı temizlerken yardımcı olabilir ancak özellikle antik gümüşleriniz varsa bunun için bir çözüm olmayabilir. Böyle bir şeyin temizlenmesi şartsa, mutlaka bu konuda uzmana başvurmalısınız..

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal