Kapya Biber Çanağında Tavuk

Sevdiklerinize mükellef bir sofra hazırlayacaksanız harika bir tarif önerimiz var. Kapya biber çanağında tavuk tarifi için damaklarda unutulmaz bir tat bırakabilirsiniz. Peki, kapya biber yatağında tavuk nasıl yapılır? Kapya biber yatağında tavuk için gerekli malzemeler nelerdir? Detaylar haberimizde…

28.01.2021-13:03 - (Son Güncelleme: 28.01.2021-13:03) Kapya Biber Çanağında Tavuk

Sağlık açısından birçok faydası bulunan kapya biberi, tavuklu harç ile dolduruyoruz ve doğru fırına uğurluyoruz! Hazırlanışı oldukça pratik olan kapya biber yatağında tavuk tarifine bayılacaksınız! İşte ihtiyacınız olan malzeme listesi ve hazırlanışı…

MALZEMELER

·         1 paket krema

·         1 adet tavuk göğsü

·         2 adet havuç

·         4-5 yemek kaşığı sıvıyağ

·         6 adet kapya biber

·         Karabiber

·         Köri

·         Pul biber

·         Tuz

NASIL YAPILIR?

İlk önce biberleri yıkayın ve orta kısımlarını bıçak yardımıyla keserek çekirdeklerini temizleyin. Temizlediğiniz biberleri fırın tepsinizin içerisine dizin. Önceden ısıttığınız 200 dereceli fırında kontrol ederek pişirin.

Havucun kabuğunu soyup küp küp doğrayın. Tavuk etini de küçük olacak şekilde doğrayın ve tencereye alın. Tavuklar suyunu salıp çekinceye kadar pişirin ve üzerine sıvıyağ ilave edin. Etleri pişirme işlemine devam ederken havucu ve diğer baharatları da üzerine ekleyerek karıştırın.

Biberleriniz yumuşadıysa fırında çıkartın. Ocağın altını kısın ve tavukların içerisine kremayı ekleyin. Yaklaşık 2 dakika boyunca karıştırın ve ocağın altını kapatın. Biberlerinizin içerisine tavuklu harcı ekleyin ve doldurun. Üzerlerine rendelediğiniz kaşar peyniri serpiştirin ve tekrar fırına atın. Peynirler eriyip kızarınca biberlerinizi fırından çıkarın. Kapya biber yatağında tavuk tarifimiz hazır, afiyet olsun...

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal