Kapalı Simit Nasıl Yapılır? Kapalı Simit Tarifi

İçi dolu ve lezzetli simitlerin kapalı hali hem kahvaltılarınızı şenlendirecek hem de akşam atıştırmanız için bir mazeret olacak.

05.08.2019-09:09 - (Son Güncelleme: 05.08.2019-09:05) Kapalı Simit Nasıl Yapılır? Kapalı Simit Tarifi

İçi mozarella peynirle dolmuş ancık simit tadı aldığınız bir lezzet kapalı simit. 5 çayları ve kahvaltılar için ideal bir seçenek. İşte, kapalı simitin tarifi...

MALZEMELER

HAMURU İÇİN

1 yaş maya
1 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı toz şeker
4.5 su bardağı un
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı sirke

İÇ HARCI İÇİN

Dilimlenmiş zeytin
Rendelenmiş mozzarella peyniri

ÜZERİ İÇİN

4 yemek kaşığı pekmez
Yarım çay bardağı su
Susam

HAZIRLANIŞI

Hamuru yapmak amacıyla mayayı ılık suyla ezin. Toz şekeri katıp 10 dakika bekletin. Unu derin bir kaseye alıp ortasını havuz gibi açın. Kalan tüm malzemeyi katıp yoğurun. Üstünü nemli bir bezle kapatıp 30 dakika dinlendirin.
Bekleyen hamuru portakal büyüklüğünde bezelere bölüp unlanmış tezgah üstünde 1 santim inceliğinde açın. Açtığınız hamurların ortasına dilimlenmiş zeytin ve rendelenmiş mozzarella peyniri ilave edin. Hamuru dikdörtgen olacak biçimde kenarlarından içe doğru katlayın.

Üstü için pekmezi su ile karıştırın. Hazırladığınız kapalı simitleri ilk olarak pekmezli suya, ardından susama bulayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine koyun.

Mayalanması için 15 dakika daha fırının içinde dinlendirin. Kabaran simitleri ilk olarak ısıtılmış 180 derece fırında üstleri kızarıncaya dek pişirin. Ilık ya da soğuk servis edin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal